publicitate

Cred c-am mai zis ca-mi plac chiftelele de legume, daca nu, zic acuma.

Am folosit urmatoarele ingrediente:

  • un dovlecel marisor,
  • o vanata mai micuta,
  • 3 cepe mici,
  • un ou,
  • vreo trei linguri de faina
  • verdeata.

Am ras pe razatoarea mare vanata si dovlecelul (cu seminte cu tot), le-am sarat si lasat sa se scurga; am tocat ceapa si verdeata.

publicitate

Am amestecat toate ingredientele si-am modelat chiftelele trecand compozitia dintr-o lingura intr-alta pe masura ce se frigeau.

Initial am vrut sa le fac la cuptor, dar celebrul aragaz devine din ce in ce mai fitos (ma rog, cu tabieturi ce tin de varsta) si cred ca tre’ inlocuit cat mai curand.  Chiftelele au fost foarte bune, le-am papat si calde si reci.

Bonus: Galbiori cu mamaliga – 2 in 1

Am gasit galbiori proaspeti la supermarket si m-am tot gandit ce sa fac din ei, fara mare bataie de cap. Asa ca am facut mamaliga cu galbiori la un loc, la cuptor. Am pus la calit ceapa si usturoi cu putina boia, am lasat sa se-nmoaie; am adaugat galbiorii si vreo doua linguri de unt si numai un strop de vin alb, am lasat totul la innabusit.

I-am scos din cratita si am turnat in locul lor apa calda pentru mamaliga. In mamaliga am mai pus niste branza rasa, iar la sfarsit am incorporat galbiorii si ceva patrunjel si marar tocat. Am pus totul intr-un vas de yena uns cu ulei, am presarat branza rasa si boia deasupra si am lasat la cuptor pana s-a rumenit.

Intentionasem sa includ si ceva slanina, dar am zis c-o fi de-ajuns, totusi n-o venit iarna inca. Nu prea pricep de unde imi vin poftele astea pentru mancaruri grasute, indiferent de vreme. Dar mi-as dori sa ma comport ca o silfida mai degraba.

 

publicitate