Această șuncă de casă, atât de gustoasă, va plăcea întregii familii. Se pregătește ușor, cu minimum de ingrediente. Rețeta simplă și ieftină de șuncă de casă va fi apreciată de toată lumea. Poate fi pregătită pentru masa de sărbătoare.
Ingrediente: doar carne și condimente. Este o șuncă fiartă de pui, care se face rapid și ușor.
Iată lista ingredientelor:
- Filet de piept de pui – 650 g
- Filet de pulpe de pui – 600 g
- Sare – 18 g (1,5 lingurițe)
- Piper negru măcinat – un vârf de cuțit
- Coriandru măcinat – 1 linguriță
- Usturoi uscat – 1 linguriță
- Apă rece – 120 ml
Mod de preparare:
Tăiați 650 de grame de piept de pui în fâșii subțiri și bateți-le. Tăiați 600 de grame de pulpe de pui.
Important! Carnea trebuie să fie cât mai rece posibil!
Adăugați sare și 120 ml de apă rece. Toată apa trebuie să fie absorbită. Puneți la frigider pentru 2-3 ore.
După 3 ore, adăugați piper negru măcinat, coriandru măcinat și usturoi uscat.
Amestecați bine și împărțiți compoziția în două părți.
Puneți amestecul într-o folie pentru copt, formați o „sunca” și legați-l cu sfoară.
Așezați-l într-o oală cu apă rece. Șunca va fi încălzită treptat de apă, la foc mic. Apa nu trebuie să fiarbă niciodată.
Gătiți la temperatura de 80°C timp de 1 oră. Începeți să contați timpul atunci când apa ajunge la 80°C.
Lăsați șunca să se răcească complet. O puteți pune într-o apă cu gheață (schimbând apa periodic) sau sub un jet de apă rece.
După ce s-a răcit, puneți șunca în frigider pentru cel puțin 24 de ore. Puteti sa folositi o membrana artificiala si sa o afumati, daca vreti.
Poftă bună!
Mă bucur dacă îmi scrieți cum v-a ieșit rețeta!