publicitate

Nu se compară cu nici un alt desert cu mere – Cea mai bună prăjitură cu mere și cremă fiartă – Pentru a o pregăti și voi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 400 g unt
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 700 g făină
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri amidon
  • 8 linguri zahăr
  • vanilie
publicitate

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 mere
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm făina și untul dat prin răzătoare. Amestecăm bine, adăugăm praful de copt, oul, smântâna și zahărul. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Învelim aluatul într-o folie de plastic și îl punem la frigider.

3. Pentru cremă, cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, amidonul și vanilie. Mixăm bine până la omogenizare. Adăugăm laptele, amestecăm și punem crema la fiert la foc mic. Amestecăm până obținem o cremă densă și fină.

4. Într-o tavă de copt tapetată cu ulei, adăugăm jumătate de aluat. Cu ajutorul mâinilor, formăm o bordură iar cu o furculiță, înțepăm aluatul.

5. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le curățăm de semințe. Le tăiem felii și le adăugăm în tavă.

6. Pe deasupra, adăugăm crema pregătită anterior. La final, adăugăm a 2-a jumătate de aluat și formăm o grilă. Coacem prăjitura la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Cea mai fragedă prăjitură cu mere, dulce-acrișoară

Se pregătește foarte ușor și chiar se topește în gură – Este una dintre cele mai fragede plăcinte cu mere pe care o veți gusta…

Ingrediente:

  • 1 kg mere decojite și curățate
  • 150 grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • puțină de sare
  • 3 ouă
  • 120 grame zahăr brun
  • 100 ml lapte
  • 1 lămâie
  • 20 grame zahăr brun
  • 15 grame unt

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul până la 180 grade Celsius.

Se dă prin răzătoare coaja de lămâie și se stoarce sucul din lămâia decojită.

Merele, de preferat de soi dulce-acrișor, se mărunțesc sau se dau prin răzătoare… puteți să le mărunțiți și la blender… Stropiți-le apoi cu suc de lămâie…

Bateți ouăle cu o furculiță, adăugați laptele și amestecați bine compoziția…

Cerneți făina, împreună cu praful de copt, și amestecați împreună cu coaja de lămâie dată prin răzătoare.

Adăugați amestecul de făină în ouăle bătute cu lapte și omogenizați bine compoziția…

Turnați aluatul obținut peste mere și amestecați ușor.

Turnați compoziția în forma în care coaceți, tapetată în prealabil hârtie de copt, unsă cu puțin unt și pudrată cu griș. Pentru ingredientele date, puteți folosi o formă de copt cu un diametru de 20-25 centimetri.

Peste aluatul aranjat în formă, adăugați un pic de zahăr și câteva bucățele de unt – În acest fel, veți obține o crustă crocantă și apetisantă…

Coaceți prăjitura timp 40-60 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius.

Se servește caldă, dar este foarte bună și rece!

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

publicitate