publicitate

Cu toții avem lapte și apa în frigider, dar știați că aceste băuturi ieftine pot face multe pentru dumneavoastră, nu numai să vă stingă setea? Citiți mai departe să vedeți care băuturi vă ajută în diferite situații de zi cu zi.

Pentru a vă întări mușchii: Lapte

Laptele vă ajută atunci când doriți să faceți mușchi. Are proteine și cazeină, care conțin aminoacizi esențiali.

Pentru a pierde în greutate: Ceaiul verde – Sucul de grepfrut

Daca beți ceai verde, vă accelerează metabolismul și vă controlează greutatea. Patru cești din acest ceai sunt necesare pentru cel mai bun efect.

publicitate

De asemenea, sucul de grepfrut are un impact foarte mare la pierderea în greutate. Dacă mâncați o jumătate de grepfrut la fiecare masă veți avea rezultate foarte bune.

Pentru a vă regenera mușchii: Apă – Lapte cu ciocolată

Este foarte important să beți multă apă după antrenament. Laptele cu ciocolată poate ajuta organismul să se recupereze mai rapid, datorită aportului de proteine și carbohidrați.

Împotriva răcelii: Ceai cu miere și lămâie

Practic, aportul de lichide din organism vă poate ajuta să vă desfundați nasul, mai ales dacă beți o supă fierbinte sau un ceai. De asemenea, încercați să beți lapte și produse lactate când sunteți răcit, deoarece secreția poate crește atunci când beți lapte.

Împotriva tusei: Miere

Mierea vă poate ajuta cu tusea cauzată de infecții la nivelul tractului respirator superior, deoarece îndulcește traheea gâtului și dulceața ajută organismul să secrete mai multă salivă.

Beți mai multe lichide atunci când tușiți, tusea se va rupe mai ușor așa.

Împotriva somnolenței: Cafea – Apă

Dacă vă e somn în timpul zilei, o ceașcă de cafea vă ajută sigur. Apa vă poate ajuta, de asemenea, dacă beți un pahar de apă imediat după ce vă treziți.

Pentru un somn mai odihnitor: Lapte cald – Ceai de mușețel

În secolul al XIX-lea, Brandi-ul a fost un sedativ de foarte mare succes. Dacă doriți un sedativ natural non-alcoolic, încercați ceai de mușețel sau o ceașcă de lapte cald pentru o calitate mai bună a somnului.

Pentru digestie: Ceai de plante – Apă

Dacă beți apă în timp ce mâncați sau după ce mâncați vă va ajuta organismul să digere mai repede. Același efect se va obține cu ceaiul de plante, mai ales cu cel de mentă. Adăugați un pic de scorțișoară pentru un efect chiar mai bun.

Pentru mâncarea iute: Lapte – Iaurt

Grăsimile și proteinele din lapte și iaurt pot reduce „iuțeala” din mâncarea condimentată, dar fiți atent, deoarece laptele degresat nu are același efect.

Împotriva mahmurelii: Apă – Suc – Shake de banane

Consumați multă apă ca să reduceți mahmureala. Dar, dacă e prea târziu pentru asta, faceți un shake din banane și spanac. Aceste două alimente sunt bogate în potasiu, care recuperează electroliții pierduți prin consumul de alcool.

Alcoolul reduce zahărul din sânge, iar un pahar de suc poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr.

Împotriva respirației urât mirositoare: Apa

Acizii din cafea, suc și băuturile dulci pot avea o influență asupra respirației, așa că cel mai bine este să vă spălați cu apă potabilă.

Împotriva foamei: Lapte

Daca beți multă apă între mese, sentimentul de foame se va reduce. Dacă beți lapte, veți simți senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

publicitate