publicitate

Ingrediente:

  • 250 g orz
  • 4 linguri pesmet
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 300 g vinete
  • 1/2 legătură de busuioc
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ulei de măsline, piper negru, sare

Mod de preparare:

1. Spălați bine orzul, adăugați apă, fierbeți aproximativ 20 de minute – Nu trebuie să se fie gata…

publicitate

2. Tăiați vinetele cubulețe, apoi adăugați sare. Așteptați 5 minute apoi se călesc și prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.

3. Se strecoară apa din orz, se adaugă vinetele și cățeii de usturoi curățați. Amestecați compoziția cu ajutorul unui blender.

4. Condimentați cu sare și piper după gust, adăugați suc de lămâie și, pe cât mai mult posibil, verdeață. Se amestecă bine.

5. Formați biluțe de mărimea unei nuci mari. Dați fiecare chifteluță prin pesmeți, apoi prăjiți în ulei de măsline. Puneți falafelul finit pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime.

Poftă bună!

publicitate