Acasă Prăjituri Tort cu caramel și alune – tortul perfect pentru o zi de naștere petrecută în compania prietenilor

Tort cu caramel și alune – tortul perfect pentru o zi de naștere petrecută în compania prietenilor

0
Tort cu caramel și alune – tortul perfect pentru o zi de naștere petrecută în compania prietenilor

Am pregătit de multe ori tortul cu caramel și alune, dar încă nu m-am săturat de el. Combinația de caramel și alune este minunată, de aceea îndrăznesc să recomand acest tort tuturor celor care vor să facă o impresie bună. Rețeta este explicată în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 14 albușuri, 2 vârfuri de cuțit de sare
  • 280 gr zahăr, 340 gr alune măcinate prăjite
  • 4 linguri făină, 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2oo ml ulei

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 litri lapte, 14 gălbenușuri
  • 400 gr caramele
  • 320 gr amidon, 300 gr zahăr
  • 200 gr unt, 400 ml smântână dulce pentru frișcă

Ingrediente pentru caramel:

  • 200 gr zahăr, 60 ml apă
  • 120 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 30 gr unt, un vârf de cuțit de sare
  • Un pic de extract de vanilie

În plus:

  • 1/4 din crema rămasă
  • 300 ml smântână dulce pentru frișcă
  • Alune prăjite și tocate pentru decor

Mod de preparare:

Mai întâi pregătim crema cu caramele. Punem caramelele într-o cratiță și turnăm 300 ml de lapte peste ele, apoi le încălzim la foc mic pentru a se topi. Dăm deoparte 200 ml de lapte, iar laptele rămas îl adăugăm peste caramelele topite și creștem temperatura focului.

Separat, batem gălbenușurile cu zahărul și adăugăm 200 ml de lapte și amidonul. Amestecăm bine. Când laptele din cratiță fierbe, adăugăm amestecul de gălbenușuri și gătim la foc mic până se îngroașă.

Luăm crema de pe foc, o punem într-un castron mai mare, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm bine pentru a se topi.

Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă pe care o adăugăm în cremă. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele, apoi împărțim crema în 4 părți egale. Păstrăm 1/4 din cremă pentru decor.tort cu caramel cremaCât timp crema se răcește, putem pregăti blatul cu alune. Batem 7 albușuri cu un vârf de cuțit de sare până obținem o spumă solidă. Adăugăm treptat 140 gr de zahăr și amestecăm până se dizolvă. Separat, amestecăm 2 linguri de făină cu jumătate plic de praf de copt și o adăugăm împreună cu 2 linguri de cacao în spuma de albușuri.tort cu caramel blatAmestecăm totul cu un tel, pentru a combina ingredientele. Adăugăm 17- gr de alune prăjite măcinate și amestecăm ușor. În cele din urmă, adăugăm 100 ml de ulei și amestecăm cu un tel.

Turnăm aluatul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu avem o tavă de tort rotundă, putem folosi un cerc pe care îl pune, într-o tavă mare.tort cu caramel aluatCoacem aluatul timp de aproximativ 20-25 de minute la o temperatură de 180 grade. Lăsăm apoi blatul să se răcească și-l tăiem în două, pe orizontală.

Repetăm procedura folosind ingredientele rămase pentru a prepara un alt doilea blat. După ce se răcește și acesta îl tăiem în două. În final, vom obține 4 blaturi subțiri.

Punem primul blat pe o tavă și-l acoperim cu cremă. Adăugăm cel de-al doilea blat și încă un strat de cremă. Deasupra punem al treilea blat, încă un strat de cremă și apoi adăugăm ultimul blat.tort cu caramel preparareBatem 300 ml de smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Amestecăm frișca cu crema rămasă și învelim tortul cu crema obținută.Pentru a pregăti caramelul punem într-o oală zahărul și apa. Punem oala pe aragaz și așteptăm să se dizolve zahărul. Când acesta se dizolvă începem să amestecăm, apoi adăugăm smântâna dulce la temperatura camerei. Nu lăsăm caramelul pe foc prea mult timp, deoarece va deveni destul de gros și nu va putea fi întins peste tort.

Luăm caramelul de pe foc, adăugăm untul, sarea și extractul de vanilie și amestecăm până se combină ingredientele. Turnăm caramelul într-un alt vas, îl lăsăm să se răcească, apoi îl turnăm peste tort.tort cu caramel mod prepararePutem presăra deasupra alune prăjite și tocate. Punem tortul la frigider peste noapte. A doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!tort cu caramel reteta usoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.