Acasă Rețete Delicioase Merită încercate – Leacuri cu oțet de mere pentru reumatism şi artrită

Merită încercate – Leacuri cu oțet de mere pentru reumatism şi artrită

0
Merită încercate – Leacuri cu oțet de mere pentru reumatism şi artrită

Reumatismul şi artrita afectează diferite zone ale corpului, inclusiv articulaţiile, muşchii, oasele, tendoanele, pielea şi organele.

Ambele sunt cronice, sunt prezente pe termen lung, iar în cele mai multe cazuri, cele două boli includ utilizarea de analgezice şi medicamente antiinflamatorii.

Oţetul de mere organic are efecte antiinflamatoare articulare

Oţetul de mere are efecte antiinflamatoare articulare, împiedicând procesele de îmbătrânire şi de degenerare a cartilajelor şi a epiteliilor. Curele cu oţet de mere au efecte de dezintoxicare a organismului foarte puternice şi dau rezultate foarte bine în caz de reumatism, reumatism degenerativ, artrită.

Cura cu oţet de mere pentru reumatism, reumatism degenerativ

Se ia de 3 ori pe zi câte 1 lingură de oţet de mere amestecată cu 1 linguriţă de miere. Cura durează minimum 3 luni.

Cura cu oţet de mere pentru artrită

Se bea de 4 ori pe zi câte 1 pahar de apă cu 1 linguriţă de oţet de mere. Tratamentul se face timp de 2 săptămâni, cu o pauză de 1 săptămână. Apoi, procedura se repetă.

Cataplasme cu oţet de mere

Extern, se aplică o cataplasmă obţinută din 2 linguriţe de oţet de mere, 1 linguriţă de hrean ras şi 1  linguriţă de ceapă tocată mărunt. Cele trei componente se amestecă bine, se învelesc în tifon şi se aplică pe locul afectat. Cataplasma se lasă să acţioneze cel puţin o oră.

Oţet mentolat pentru uz extern

Se pisează mărunt mentă dulce (Mentha viridis), care este mai „rece” decât celelalte soiuri ale acestei plante. Se pun 6-8 linguri rase de pulbere de mentă dulce într-o sticlă în care se adaugă apoi o jumătate de litru de oţet de mere. Sticla se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat vreme de 10-14 zile, după care se filtrează.

Se foloseşte extern contra durerilor musculare, contra reumatismului inflamator (cu senzaţia de fierbinte la nivelul articulației, contra durerilor de cap, contra stărilor de greaţă la femeile gravide.

Baie cu oţet de mere

În caz de probleme cu articulaţiile picioarelor, se adaugă 1 ceaşcă de oţet de mere la 6 căni de apă călduţă, în care se cufundă picioarele pentru 15 minute. În caz de artrită, se toarnă din acest amestec pe un prosop de bumbac care se aplică apoi pe zona dureroasă.

Sursă: TopRemediiNaturiste.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.