Daca nu iti place sa petreci prea mult timp in bucatarie, dar totusi preferi dulciurile pregatite in casa, atunci cu siguranta te vei indragosti de aceasta reteta. Rulada cu crema de lapte praf este un desert delicios care se prepara usor si rapid.
Pentru stratul de biscuit avem nevoie de:
- 400 g biscuiti populari, un pachet de unt topit
- 200 ml de lapte proaspat, 40 gr de cacao pudra
- 50 gr de zahar pudra si 30 ml de esenta de rom
Pentru crema de lapte praf avem nevoie de:
- 120 gr de zahar, 150 gr de lapte praf
- 30 ml lapte proaspat, 150 gr de unt
- 30 ml esenta de vanilie, 30 gr nuca de cocos
Mod de preparare:
Folosim un robot de bucatarie pentru a marunti biscuitii. (ii putem pune si intr-o punga, zdrobindu-i cu un sucitor). Adaugam untul, esenta de rom, cacaua si zaharul pudra si amestecam. Turnam amestecul intr-un bol, turnam laptele si amestecam bine. Continutul se intinde pe o folie de aluminium.
Pentru a pregati crema, topim untul intr-o cratita la foc mediu, turnam laptele, esenta de vanilie si zaharul si amestecam. Lasam pe foc 2-3 minute dupa care punem laptele praf si nuca de cocos si amestecam. Crema obtinuta o distribuim calda peste stratul de biscuiti, apoi rulam.
Rulada se da la frigider pentru 60 minute, apoi se poate servi.
Pofta buna!