cornuri delicioase moi
publicitate

Titlul spune totul despre aceste cornuri delicioase. Pentru a face aluatul ai nevoie doar de 3 ingrediente: faina, unt si smantana pentru frisca. Poti umple cornurile cu umplutura preferata. Eu am ales gem de casa. Desigur, cornurile pot fi unse cu ou batut si presarate cu zahar pudra.

Ingrediente pentru aluat:

  • 450 gr faina de grau
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr unt

In plus:

  • Gem sau alta umplutura
  • Lapte
  • Ou
publicitate

Mod de preparare:

Punem intr-un castron faina de grau, smantana pentru frisca si untul. Amestecam bine ingredientele si framantam aluatul. Impartim aluatul obtinut in 5 parti egale.

Punem o bucata de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina si o intindem intr-un cerc. Taiem aluatul in triunghiuri. Punem pe fiecare bucata de aluat, umplutura preferata. Eu am folosit gem de prune.

Umplutura trebuie pusa la baza triunghiului. Infasuram apoi aluatul, astfel incat sa formam cornurile. La fel vom proceda si cu celelalte 5 bucati de aluat, le intindem, le decupam, le umplem si le infasuram.

Punem cornurile intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si presarata cu faina. Ungem cornurile cu un amestec de oua si lapte.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 20 de minute. Odata ce cornurile s-au copt, le scoatem din cuptor. Cat sunt inca fierbinti, le putem presara cu zahar pudra.

Le lasam apoi sa se raceasca, dupa care le putem servi. Aceste cornuri moi si delicioase merg de minune cu o ceasca de cafea. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate