Astăzi îți recomand să încerci o rețetă simplă, dar foarte gustoasă: vinete acordeon umplute cu carne tocată. Acest preparat arată minunat în farfurie și are un gust deosebit. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti această rețetă delicioasă.
Ingrediente necesare:
- 1 vânătă
- 250 grame carne de vită tocată
- 1 ceapă, 2 căței de usturoi
- Sare, cimbru, boia de ardei iute, piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente pentru sos:
- 1 lingură pastă de roșii
- 6 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 pahar apă
- Sare și boia de ardei iute
Mod de preparare:
Punem într-un bol carnea de vită tocată, sarea, cimbrul, piperul negru măcinat și boiaua de ardei. Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt și le adăugăm în vasul cu carne tocată. Amestecăm bine toate ingredientele.
Curățăm vinetele și le tăiem în jumătate. Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, tăiem bucățile de vinete în mai multe felii, dar nu complet. Umplem golurile rămase cu amestecul de carne tocată, apoi punem vinetele într-o tavă de copt.
Pentru a prepara sosul, punem într-un bol pasta de roșii, apa, uleiul de floarea soarelui, sarea și boiaua de ardei iute și amestecăm. Folosind o lingură, turnăm sosul obținut peste bucățile de vinete umplute cu carne tocată.
Udăm o foaie de copt, stoarcem excesul de apă și o așezăm peste vinetele din tavă. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și așteptăm să se găteacă vinetele și carnea tocată. Putem servi vinetele acordeon cu o porție de cartofi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!