Astăzi, am pregătit cea mai bună, fără să exagerez, rețetă de chifteluțe la cuptor pe care am făcut-o vreodată.
Acum să aruncăm o privire la ingredientele necesare pentru această delicioasă rețetă de chifteluțe supe la cuptor și să începem.
Ingredientul meu secret pentru aceasta reteta este apa minerala (nu stiu daca ati folosit si voi pana acum) dar mie imi place extraordinar de mult cum au iesit.
Eu am folosit o carne de vita un pic mai grasa dar voi o puteti amesteca cu niste carne de porc – trebuie putina grasime pentru a fi suculente si bune.
Ingrediente necesare pentru chiftele:
- 500 gr de carne de vită grasă tocată
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 2-3 linguri de pesmet
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de pasta de ardei
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 linguriță de praf de copt
- jumătate de ceașcă de apă minerală
Mod de preparare:
Luăm 500 de grame de carne de vită grasă tocat si o punem într-un castron incapator. Adăugăm ceapa rasă și stoarsă, usturoiul, pesmetul, condimentele și apa minerală.
Framântăm bine și acoperim cu folie de plastic, apoi lăsăm să se odihnească la frigider timp de cel puțin 1 oră. De asemenea, puteți să o pregătiți și cu o seara inainte.
După ce o scoatem din frigider, ungem ușor mâinile cu putin ulei, formăm bucăți din amestec și facem chifteluțe.
Aranjăm chifteluțele pregătite pe o tavă de copt tapetata cu hârtie de copt. Opțional, puteți adăuga și ardei kapia pe tavă.
Le ungem cu puțin ulei și le coacem într-un cuptor preîncălzit la 200 – 220 de grade Celsius. Cand sunt rumene si frumoase, le scoatem si le servim alaturi de orez sau piure de cartofi.
Pofta buna!