Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 40 ml sos de soia
  • 40 ml ulei
  • 2-3 căței de usturoi
  • verdeață
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Decojim cartofii și îi tăiem felii. Îi fierbem timp de 5-7 minute, într-un vas cu apă cu sare.

2. Cât timp cartofii fierb, pregătim sosul. Zdrobim usturoiul și îl amestecăm cu sosul de soia și ulei. Este indicat să folosiți ulei de măsline pentru un gust mai special.

3. După ce am amestecat cu ajutorul unei furculițe, adăugăm sarea, piperul și amestecăm bine.

4. Scurgem cartofii de apă și îi lăsăm la răcit. Pe urmă, îi amestecăm cu sosul pregăti anterior. Acoperim vasul cu un capac și amestecăm cartofii astfel încât sosul sa fie distribuit în mod egal.

5. Așezăm cartofii într-o tavă de copt tapetată și coacem timp de 15-20 de minute, la temperatura de 200 de grade. Cartofii sunt gata după ce am obținut o culoare aurie. La final, decorăm cu verdeață.

Poftă bună!