publicitate

Hreanul este folosit, ca medicament, de mii de ani. Datorita lui, multi oameni au scapat de diferite boli. Astazi, hreanul este folosit drept condiment. Hreanul poate face insa mult mai mult.

La ce ajuta hreanul?

Efectele sale sunt nenumarate. Hreanul este de mare ajutor in problemele digestive. Mai mult, poate ajuta la tratarea reumatismului, imbunatateste pofta de mancare, actioneaza impotriva umflaturilor, este de mare ajutor in tratarea racelilor, ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si parului.

publicitate

Beneficiile hreanului pentru sanatate

Trateaza infectiile

Hreanul auta la distrugerea bacteriilor rele care cauzeaza infectii ale urechii, raceli, gripa, tuse, streptococi, pneumonie, bronsita si alte infectii ale tractului urinar.

Ajuta digestia

Hreanul, asa cum am mentinat mai sus, este de mare ajutor in digestie. De asemenea, stimuleaza pofta de mancare.

Amelioreaza durerea

Hreanul poate ajuta la stimularea fluxului de sange la suprafata pielii, precum si in zonele infectate. De exemplu, ajuta la ameliorarea durerilor de cap. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea locala a durerilor musculare si articulare. Mestecand hrean, poti scapa de durerea de dinti.

Elimina mucusul din cavitatile nazale

Hreanul poate combate infectiile sinusurilor paranasale. Acestea sunt cauzate de acumularea de mucus in cavitatile nazale. Sucul de hrean va elibera mucusul.

Intareste sistemul imunitar

Hreanul este bogat in vitamina C si este foarte bun pentru imunitate. Este, de asemenea, un antioxidant. Hreanul incalzeste corpul din interior si astfel ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Cum se consuma hreanul?

  • Pentru durere – se folosesc frunze crude. Se asaza pe zona dureroasa, de exemplu pentru dureri de cap sau artrita. Se poate folosi si pasta de hrean.
  • Pentru probleme de stomac – se rade hreanul, se stoarce sucul si se consum 15 picaturi intre mese.
  • Impotriva sinuzitei – se consuma o lingurita de hrean proaspat ras, pe stomacul gol.
publicitate