Clatitele pot fi umplute cu orice fructe: cireșe, cireșe, prune, caise. Este foarte simplu si delicios. Copiii pur și simplu le adoră iar din experienta proprie, va spun ca se vor termina imediat.
Sunt foarte moi, pufoase, aromate si gustoase si pot fi servite atat reci cat si calde. Binevenite la micul dejun sau ca o gustare dulce si sanatoasa.
Vom avea nevoie:
- Ouă – 2 buc.
- Zahar – 1 lingura
- Sare – 0,5 linguriță
- Chefir – 300 ml
- Bicarbonat de sodiu – 2/3 linguriță
- Făină – 8-9 linguri
- Ulei – 2 linguri.
- Fructe la alegere – congelate sau proaspete
Mod de preparare:
Puneti ouă, zahăr, sare, chefir, bicarbonatul de sodiu într-un bol incapator si amesteca totul pentru omogenizare.
Adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza. Apoi adăugați uleiul și amestecați din nou. Aluatul este gata.
Tăiați fructele cubulețe (eu am folosit caise și prune proaspete, puteți folosi si fructe congelate).
Se toarnă clatitele într-o tigaie incinsa + 1 lingură de ulei – clatitele se toarna cu ajutorul unei linguri. În mijlocul fiecărei clatite, punem fructe tocate (cantitate după dorință).
Turnați o lingură de aluat peste fructe si se prajesc clatitele pe ambele părți, sub capac, la foc mic până devin aurii.
Poftă bună!