Din lapte puteți face simplu și rapid brânză foarte gustoasă sau o crema de brânză cu o varietate de arome din condimente, ierburi uscate și ierburi proaspete.
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- lapte integral gras – 3 l
- oțet 9% – 20 ml (poate fi inlocuit cu suc de lamaie)
- apă – 20 ml
- sare
Mod de preparare:
Pentru a face brânza foarte gustoasă și fragedă, desigur, va fi mai bine dacă folositi lapte de casă și plin de grăsime. Dacă nu există, atunci cumpărați de la magazin un lapte cu cel mai mare procent de grăsime.
Incalzim laptele. Amesteca otetul cu apa. Aduceți laptele la fiert și adăugați amestecul de oțet și apă, amestecând continuu. Când zerul începe să se separe, luati tigaia de pe aragaz.
Acoperiți sita cu mai multe straturi de tifon, întindeți amestecul și lăsați-l să se scurgă.
Sarați brânza, acoperiți cu tifon, puneți într-o sită și puneți o greutate deasupra. Se lasă 15 minute.
Întoarceți brânza și puneti sare pe cealaltă parte, puneți-o din nou în sită și puneți greutatea.
In aceasta forma o punem la frigider peste noapte. Dimineața veți avea brânză delicioasă.
Daca doriti, cand branza s-a scurs, adaugati diverse condimente si apoi puneti-o din nou in tifon si puneti-o intr-o sita. Pofta buna!