Ingrediente pentru coji:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură ulei
- 3 linguri făină
- coajă de portocală confiată
Ingrediente pentru sirop:
- 150 ml apă
- 100 g zahăr
- coajă de portocală confiată
Ingrediente pentru cremă:
- 250 ml frișcă lichidă
- 3 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- 5 g gelatină
- esență de vanilie
Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
- 100 g ciocolată
- 50 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
- Pentru început, pregătim siropul. Amestecăm zahărul cu apă. Adăugăm coaja de portocală și punem amestecul la fiert la foc mic. După ce a început sa dea în clocot, luam siropul de pe foc și îl lăsăm la răcit.
- Pentru cremă, amestecăm gelatina cu apă rece. O lăsăm la hidratat 15 minute. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile cu zahărul până obținem o cremă densă și omogenă. Punem amestecul la foc mic și mixăm până obținem o compoziție spumoasă. Luam de pe foc și lăsăm la răcit. Adăugăm gelatina topită și amestecăm foarte bine. La final, adăugăm frișca și amestecăm câteva minute.
- Pentru a monta prăjitura, însiropăm jumătate din cantitatea de coji și le așezăm pe un platou. Adăugăm cremă peste fiecare.
- Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Treptat, adăugăm frișca lichidă, pe urmă o lăsăm la răcit. Adăugăm peste fiecare prăjitură, câte o lingură de glazură. Lăsăm la frigider 3 ore pentru solidificare.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă