publicitate

Prajitura cu seminte de mac si visine este delicioasa si are un aspect pacut. Acest desert se prepara foarte usor. Nu trebuie sa stai ore intregi in bucatarie pentru a pregati o prajitura gustoasa. Incearca reteta noastra.

Ingrediente pentru blat:

  • 8 albusuri, 70 gr zahar
  • 150 gr seminte de mac, 50 gr fulgi de cocos
  • 50 gr migdale macinate, 1 lingra amidon de porumb
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 ml lapte fierbinte (pentru insiroparea blatului)

Ingrediente pentru crema:

  • 8 galbenusuri, 100 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat, 1l lapte
  • 100 gr amidon de porumb, 1 lingura suc de lamaie
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • 250 gr unt, 50 gr zahar pudra
publicitate

Ingrediente pentru umplutura de fructe:

  • 450 gr visine, 60 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat, 20 gr amidon
  • 6 linguri apa, 2 linguri suc de lamaie
  • 5 gr gelatina

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata alba, 200 gr smantana dulce
  • 5 gr gelatina, 25 ml apa
  • 250 ml suc de lamaie

Mod de preparare:

Pregatim blatul. Amestecam albusurile cu un mixer. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam semintele de mac, nuca de cocos, migdalele, amidonul si praful de copt.

Tapetam o tava dreptunghiulara mare (40 x 30 cm) cu hartie de copt. Turnam aluatul in tava si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 20 de minute. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Turnam lapte fierbinte peste blatul rece si-l lasam sa se absoarba. Taiem apoi blatul, pe orizontala, in doua parti egale.

Pregatim crema. Batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam coaja de lamaie, amidonul si 200 ml lapte rece. Restul de lapte il punem la fiert. Adaugam apoi galbenusurile batute si amestecam constant pana se ingroasa.

Luam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca. Batem untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam sucul de lamaie si amestecam bine. Adaugam untul in crema racita.

Turnam 2 linguri de apa rece peste gelatina si o lasam 5 minute deoparte pentru a avea timp sa se umfle. Punem visinele si zaharul intr-o cratita, la foc. Cand fructele incep sa fiarba, adaugam amidonul diluat in 4 linguri de apa. Mai lasam cratita pe foc inca 2 minute.

Adaugam apoi sucul de lamaie si gelatina si amestecam bine. Lasam umplutura de fructe sa se raceaca la temperatura camerei.

Pe unul din cele doua blaturi, turnam umplutura de visine si crema de vanilie. Adaugam cel de-al doilea blat si preparam glazura.

Turnam 2 linguri de apa si sucul de lamaie peste gelatina. O lasam sa se umfle. Rupem ciocolata in bucatele si turnam peste ea smantana dulce incalzita.

Amestecam bine pana se topeste. Punem gelatina in cuptorul cu microunde pentru 15 secunde apoi o turnam in flux subtire in ciocolata fierbinte. Amestecam constant.

Turnam glazura peste prajitura. Punem prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi o taiem in felii cu un cutit ascutit si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate