Căutați o rețetă pentru un desert delicios și festiv care va încânta întreaga familie? Încercați aceasta reteta de profiterol umplut cu crema de caramel si crema de vanilie. Această rețetă fantastică a fost transmisă în familia noastră de foarte multi ani și vă garantăm că o veți savura.
Nu vă faceți griji, chiar dacă prepararea „chiflelor” pare complicată, dar cu instrucțiunile noastre, oricine poate reuși. Încercați să coaceți aceste deserturi uimitoare și să surprindeți pe cei dragi cu un deliciu dulce minunat.
Ingrediente cremă de caramel:
- 4 linguri de zahăr
- 150 ml (⅔ ceașcă) smântână grasă (30%)
- 300 ml (1¼ cești) frișcă bătută
Adăugați 4 linguri de zahăr într-un vas și pregătiți caramelul.
Amestecați încontinuu și adăugați 150 ml de smântână grasă. Turnați caramelul într-un bol, acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l să se răcească în frigider.
Cremă de vanilie:
- 400 ml (1⅔ cești) lapte
- 50 g (⅓ ceașcă) pudră de budincă de vanilie sau amidon de porumb
- 4 linguri de zahăr
- 300 ml (1¼ cești) frișcă bătută
Într-o cantitate mică de lapte, dizolvați pudra de budincă.
Încălziți restul de lapte cu 4 linguri de zahăr într-un vas mare. După ce s-a încălzit, adăugați budinca dizolvată și amestecați până obțineți o budincă groasă.
Turnați budinca într-un bol, acoperiți-l cu folie (pentru a preveni formarea unei cruste) și lăsați-l să se răcească.
Gogosile de profiterol:
- 50 g unt
- 200 ml (¾ ceașcă) apă
- Praf de sare
- 150 g (1¼ cești) făină albă
- 4 ouă
Puneți untul, apa și un praf de sare într-un vas. Dați în clocot până când untul se topește.
Adăugați făina și amestecați până când se formează un aluat care se lipește de fundul vasului. Lăsați aluatul să se răcească, amestecând în continuu, și încorporați treptat ouăle.
Transferați aluatul într-un poș și formați gogosi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la 230°C timp de 10 minute, apoi reduceți temperatura la 200°C și coaceți încă 10 minute.
Caramel:
- 125 g (⅔ ceașcă) zahăr
- 45 g unt
- 75 ml (⅓ ceașcă) smântână grasă
Mod de preparare:
Bateți 300 ml de frișcă bătută, încorporați treptat caramelul răcit.
Bateți încă 300 ml de frișcă bătută și încorporați treptat budinca răcită.
Decorare și finalizare:
Tăiați gogosile coapte. Pregătiți caramelul din zahăr, unt și smântână, și înmuiați partea de sus in caramel.
Puneți crema de vanilie într-un pos și așezați-o pe fundul gogosilor. Puneți crema de caramel într-un alt poș și așezați-o peste crema de vanilie.
Acoperiti cu cealalta parte a gogosilor si puneti desertul la rece pentru 30-40 de minute.
Poftă bună!