prajitura cu branza
publicitate

Prajitura cu branza si halva este cremoasa si delicioasa. In plus, este simplu și ușor de preparat. Daca iti vin prietenii în vizită în weekend, asteapta-i cu acest desert pe masa. Rețeta este explicată pas cu pas în randurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 gr biscuiti cu cacao (sau simpli)
  • 90-100 gr unt topit, racit

Ingrediente pentru crema cu branza:

publicitate
  • 1 kg branza pentru prajituri, 180 gr zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat, 4 oua mari
  • 200 gr iaurt grecesc, 4 linguri faina de cartofi (aprox. 65 gr)
  • 300 gr halva zdrobita

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 ml smantana pentru frisca 36%
  • 300 gr halva zdrobita

Mod de preparare:

Punem biscuitii intr-un blender si-i faramitam. Ii transferăm apoi într-un castron și turnam peste ei untul topit. Amestecam.

Punem amestecul obtinut intr-o tava rotunda (diametru 24 sau 25 cm) tapetata cu hartie de copt. Apasam usor cu degetele.

Pregătim crema cu branza. Punem branza într-un bol, adaugam zaharul, făina de cartofi, zahărul vanilat, iaurtul grecesc și halvaua zdrobita. Amestecam cu un mixer pana se combina ingredientele.

Adaugam apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm cu mixerul pana se combina ingredientele.

Turnam crema obtinuta peste stratul de biscuiti si unt din tava. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 grade (functia sus-jos) si coacem prajitura timp de aproximativ 30 de minute.

După jumătate de ora, crestem temperatura la 170 grade și mai coacem prajitura încă 40 de minute.

După ce s-a copt, lăsăm prajitura in cuptor cu usa intredeschisa timp de aproximativ 15 minute. O scoatem apoi din cuptor și o lăsăm deoparte pentru aproximativ 2-3 ore.

felie prajitura halvaPregatim glazura. Turnam smantana într-o cratiță și adăugăm halvaua zdrobita. Punem cratita pe foc și amestecăm continuu pană cand amestecul se ingroasa putin și devine uniform (nu-l fierbe și avem grija sa nu se ardă).

Turnam glazura obtinuta peste prajitura din tava si o intindem uniform. Lăsăm prajitura sa se raceasca complet, apoi o punem la frigider pentru cateva ore.

Dacă este posibil, o lăsăm la frigider o noapte întreaga.

A doua zi, scoatem cu grija prajitura din tava, folosind un cutit pentru a separat aluatul de marginile tavii. Putem presara prajitura cu halva zdrobita, înainte de servire. Pofta buna și spor la gătit!

publicitate