publicitate

Amestecul pentru umplutura contine carne macinata – amestec de vita si porc, carne din carnati prospeti de vita si oaie (cam 650 g de carne in total), ceapa tocata marunt (2 cepe), usturoi maruntit (4-5 catei) si ierburi: busuioc, cimbru si marar.

A, si doua linguri de linte, tinuta in apa anterior. Se pune ceapa la calit, cand devine transparenta, se adauga lintea. Am aruncat in oala un praf de sare, piper si boia, am stins cu vin rosu. Peste toate astea am pus carnea, amestecata in prealabil cu usturoiul si ceva sare. Am turnat o juma’ de ceasca de suc de rosii si doua linguri de pasta de ardei, am pus capacul si-am lasat sa fiarba pe foc mic 5 minute.

Vinetele scobite de miez, date cu zeama de lamaie si sare le-am pus la scurs. Apoi am purces la umplut: un strat de carne, o juma’ de ardei kapia, umplut si el cu grija, apoi o juma’ de rosie, si ea umpluta. Se vede ce si cum, nu? Mai completam cu carne cat ne permite spatiul, and so on.

publicitate

Doua vinete am umplut eu, deci 4 jumatati, si mi-a mai ramas un pic de umplutura. Am turnat in tava amestec de suc de rosii si apa, ca sa fie si ceva lichid, ca nu am vrut sos gros Am dat vinetele la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu. Pe final, am presarat cascaval, putin pesmet, am marit focul si le-am pus sa se gratineze. V

publicitate