Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

50 ml de Țuică, Slănină și Ceapă – Pentru o sănătate de fier. Dar colesterolul???

50 ml de Țuică, Slănină și Ceapă – Pentru o sănătate de fier. Dar colesterolul???

Sfatul medicilor – 50 ml ţuică sau palincă cu slănina şi ceapă întrec orice medicament – Cercetările medicale au descoperit acţiunile pozitive ale produselor alimentare tradiţionale, fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. De ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici?

Ei bine, s-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.

Dacă la toate acestea adaugăm ceapă, care doar ea conţine 36 de componenţi din tabelul lui Mendeleev, plus tradiţionala ţuică sau pălinca plină de vitamine şi cu puţin alcool cu efect vasodilalator, obţinem un cocktail de minerale, vitamine, acizi, baze şi alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineinţeles, consumate cu ponderaţie, dar des relateazăziuanews.ro…

ţuică

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular.

Fumăorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului ca ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse de ţigări se reduc parţial.

Slănina încetineşte şi întoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapidă de alcool din stomac.

Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat.

Vezi și… Care este secretul? De ce bunicii noștri nu sufereau de boli cronice?

Probabil ca ai remarcat si tu ca pe vremea bunicilor nostri rare erau cazurile de boli cronice, precum cancerul sau diabetul, boli care fac ravagii in lume, in momentul de fata.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie teribila?

Nu mai este un secret pentru nimeni ca oamenii zilelor noastre au o gramada de obiceiuri nesanatoase, alimentatia fiind una dintre cele mai mari probleme ale acestora. Stresul, stilul de viata haotic, sentimentele negative sunt doar cateva motive din pricina carora oamenii au ajuns sa fie bolnavi, de la varste foarte tinere.

Ce lucruri faceau bunicii nostri, pentru a evita bolile?

1. In primul rand, bunicii isi gateau propria mancare acasa, folosind doar ingrediente naturale. Dupa cum iti poti imagina, la vremea respectiva oamenii isi pregateau singura mancarea, ba mai mult, de cele mai multe ori, alimentele folosite la prepararea acesteia proveneau din gradina lor personala, iar dieta bunicilor continea in mod natural multi nutrienti. Atunci nu existau alimente semipreparate, procesate, iar mancatul in oras era ceva rar. Din fericire pentru ei, aceste obiceiuri sanatoase i-au tinut departe de boli.

2. Nu consumau OMG ( orgasnisme modificate genetic), aditivi, stabilizatori sau alte E-uri. Mancarea nu era tratata cu aditivi, antibiotice sau hormoni. Aceste chimicale au inceput sa fie folosite dupa 1900, producatorii cautand inca de atunci metode de prelungire a „vietii” alimentelor, in detrimentul sanatatii oamenilor.

3. Nu luau pastile chimice si nu fugeau la doctor, imediat ce un disconfort se instala. Probabil ca iti amintesti si tu ca bunicii tai nu se grabeau sa mearga la medic, la primul semn de slabiciune. Ba chiar contra. Acestia aveau incredere in remediile naturale, asa ca lasau organismul sa-si faca treaba, inainte de a apela la medicina alopata. Hrana era pentru ei vindecatoare, chiar daca stiau sau nu acest lucru.

4. Ei nu tineau regimuri, nu isi chinuiau corpul si metabolismul cu restrictii de tot felul, consumau hrana in forma ei naturala. Bunicii nostri nu au fost victimele dietelor capricioase, calculului caloriilor, marketingului hranei, care sunt atat de populare astazi (in parte din cauza faptului ca infrastructura de marketing nu exista inca). Asta i-a ajutat sa-si mentina un metabolism sanatos si sa se hraneasca in acord cu nevoile corpului.

5. Mancau doar fructe si legume de sezon. Cu siguranta nu o vedeai pe bunica ta mancand caise sau zmeura in timpul iernii…Bunicii nostri obisnuiau sa consume doar alimentele specifice sezonului. In caz ca nu stiai, nu este indicat sa mananci astfel de alimente aduse de peste hotare, deoarece sunt tratate cu tot felul de chimicale. Cel mai indicat este sa mananci fructele si legumele care cresc in zona unde locuiesti.

6. Petreceau mult mai mult timp in aer liber. Bunicii nostri nu au avut “sansa” de a sta pentru a petrece timp in fata computerului sau a televizorului. Ei se “jucau” cu bicicletele, inotau, petreceau timp afara din casa, lucru extrem de benefic pentru organismul nostru. Apropo, stiai ca pentru a-ti mentine sanatatea este recomandat sa mergi intre 4-7 kilometri pe jos, zilnic? Daca nu faci acest lucru, majoritatea organelor tale nu vor fi alimentate cu suficient sange, asa ca bolile se vor instaura. De aceea, sedentarismul este cosniderat unul dintre cei mai mari ucigasi ai secolulului 21.

7. Nu erau afectati de stres. Cu siguranta nu ai auzit-o pe bunica ta spunand cat de agitata este din pricina unui deadline sau din cauza faptului ca nu are timp… La acea vreme, oamenii erau mult mai relaxati, lasand lucrurile sa mearga de la sine. Nu erau atat de materialisti, asa ca nu erau dispusi sa faca orice pentru a avea niste bani in plus.

Deci, lucrurile sunt cat se poate de clare: daca ai grija de sanatatea ta, avand o dieta sanatoasa si un stil de viata intelept, bolile te vor evita, pur si simplu.

Bunicii tăi aveau boli cronice? Ai mei sigur nu!

Autor: Sânziana Busuioc

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Jambon de porc in coji de ceapa

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Carnati de casa cu carne de porc

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ficat de vita la tigaie

Ficat de vită cu legume, la tigaie: foarte moale, fraged și gustos

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Share220Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie
Prăjituri

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Batoane pufoase cu mar
Desert

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

Pizza cu blat din felii de paine
Paste si Pizza

Pizza fără aluat: cu blat de pâine. Un preparat delicios și foarte rapid

Carnati de casa cu carne de porc
Rețete Delicioase

Cârnați de casă, din carne de porc: 2 rețete de cârnați fragezi și suculenți

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă