Ingrediente:
- 3 vinete mari
- 250 g carne tocată
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 3 roșii medii
- 2 ardei iuți
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 legătură de pătrunjel
- sare, piper
- unt
- ulei
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm vinetele.
2. Decojim vinetele și le amestecăm cu apă sarată.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea tocată, 1 lingură de sos de roșii și amestecăm bine.
4. Adăugăm roșiile făcute piure, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, pătrunjelul, amestecăm bine și luăm compoziția de pe foc.
5. Cu ajutorul unei linguri, scoatem miezul din vinete.
6. Așezăm vinetele într-o tavă de copt. Le umplem cu compoziția pregătită anterior.
7. Pe deasupra, așezăm ardeii și roșiile tăiate rondele. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă