Cu totii adoram covrigii. De ce sa stam la rand la covrigarii cand putem sa ii preparam chiar la noi in bucatarie. Nu necesita mult timp si rezultatul este delicios. Sa ne apucam de treaba.
Ingrediente pentru aluat:
- 500-600 g faina
- 300 ml apa calda
- 50 g unt
- 1 lingurita sare
- 15 g drojdie
- 1 lingura de zahar
- 15 g drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 30 g bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru decor:
- mac
- susan (sau sare de mare)
Mod de preparare:
Intr-un bol vom amesteca apa calda, zaharul si drojdia sfarmata. Vom amesteca si vom lasa compozitia pentru 5 minute la odihnit.
Intr-o oala pe aragaz vom topi untul.
Intr-un alt bol vom cerne faina. Peste acesta vom turna compozitia de drojdie si vom turna treptat untul topit si sarea amestecand continuu. Va trebui sa se formeze aluatul. Pe acesta il vom framanta bine aproximativ 10 minute pe un blat presarat cu faina sau cu mainile unse cu ulei. Dupa ce l-am framantat bine vom crea o bila si o vom lasa la crescut jumatate de ora.
Dupa ce aluatul nostru a crescut vom incepe sa modelam covrigii in forma dorita. Putem crea opturi, covrigi rotunzi, impletiti s.a. Aici alegeti dumneavoastra. Eu am facut mai multe forme dupa cum vedeti in poze. Vom modela pana vom termina covrigii.
Dupa modelare vom adauga intr-o oala apa si bicarbonatul de sodiu. In aceasta vom adauga covrigii pentru fierbere 1-2 minute.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 200 g.
Separat vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt in acre vom adauga covrigii. Peste acestia vom presara macu si susanul (sau ce doriti dumneavoastra) si ii vom baga in cuptor timp de 20 de minute.
Covrigii sunt gata! Pofta buna!