Turta dulce la tava este o prajitura care sigur o sa va intoarca cu gandul la copilarie si la sarbatoarea Craciunului de alta data, petrecuta in familie. Acest desert ii va indulci sigur pe cei dragi si veti ramane doar cu firimituri in farfurie, deoarece va fi pe placul tuturor.
Ingrediente necesare:
- 2 oua, 250 grame faina alba
- 100 grame unt, 150 grame zahar
- 250 ml lapte proaspat, 120 ml sirop de artar
- 1 lingurita pudra de ghimbir, 2 lingurite de scortisoara
- 1 praf de cuisoare si jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
- Jumatate de pliculet de praf de copt si o 1/2 lingurita de sare
- Coaja de la o lamaie
Pentru insiropat vom avea nevoie de:
- 1 ingurita de zeama de lamaie
- Un pahar de apa (aproximativ 200 ml)
- 5 linguri de zahar
Cum preparam prajitura turta dulce:
- Prima oara vom combina faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si restul ingredientelor pudra dupa care vom adauga coaja de lamaie.
- Intr-un alt vas vom bate oule cu untul si zaharul timp de aproximativ 5 minute pana cand vom obtine o consistenta spumoasa. Vom turna siropul de artar si treptat vom adauga ingredientele uscate combinate prima oara, alternate cu 250 ml lapte.
- Folosim o tava de chec pe care o ungem cu unt si in care vom turna intreaga compozitie. O introducem in cuptor la o temperatura de 180 grade timp de 35 minute.
- Pentru a pregati siropul vom combina apa cu zaharul pe care le vom pune la foc mediu pana cand acesta din urma se va topi. Dupa ce siropul se va raci vom pune zeama de lamaie si vom insiropa turta dulce dupa ce am scos-o de la cuptor. Eu am ornat-o cu migdale si cirese confiate.
- Vom lasa prajitura la rece inainte de a o servi.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă