Nu vei mai cumpăra niciodată înghețată. Iau napolitane (sau chiar niste biscuiti umpluti) și pregătesc acest tort minunat cu înghețată, care este incredibil de delicios!
Înghețată de casă, pe care nu mă satur să o mănânc – cremoasă și se topește imediat în gură!
Ingrediente:
- 300 g de napolitane sau biscuiți
- 300 ml frișcă
- 100 g lapte condensat
- 2 linguri de cacao
- Nutella
- 100 ml frișcă
- 100 g ciocolată neagră sau cu lapte
Mod de preparare:
Într-un bol de blender, mărunțesc napolitanele sau biscuiții până obțin o compozitie omogenă.
Într-o formă de tort, pun napolitanele mărunțite și le presez uniform pe fundul formei cu ajutorul unei linguri.
Într-un bol, bat frișca cu mixerul până devine pufoasă. În timp ce amestec, adaug laptele condensat și continui să amestec până obțin o consistență de cremă.
Împart crema obținută în două părți egale și adaug cacao în una dintre ele. Amestec cu mixerul până devine omogenă. Pun ambele compoziții în pungi de patiserie.
În forma de tort, pun cu lingura crema de cacao, iar deasupra, folosind o pungă de patiserie, fac cercuri cu Nutella.
Peste, pun crema albă și iar un strat de Nutella.
Adaug deasupra restul de cremă de cacao și nivelez totul în formă. Acopăr cu folie alimentară și las la congelator timp de 6 ore.
Între timp, pun frișca la fiert într-o cratiță și adaug ciocolata. Amestec bine până devine o compoziție omogenă. Torn ciocolata deasupra tortului și pun din nou la congelator până se întărește glazura de ciocolată.
După ce s-a răcit, tai și savurez!
Poftă bună!