Fie ca este dezlegare la peste in timpul postului sau pur si simplu vreti sa mancati un peste bun, va recomand aceasta reteta de marinada de macrou, delicios si foarte fraged.
Macroul marinat este perfect pentru a fi consumat ca atare sau impreuna cu niste cartofi la cuptor, salata de cartofi, in salate sau direct pe o bucata de paine.
Pentru reteta aveti nevoie de:
- 3 cepe mari albe
- 2 macrou
- 90 gr de sare
- O lingurita piper macinat
- 30 gr zahar
- 125 ml ulei de floarea soarelui
- 125 ml otet
- Frunze de dafin
Mod de preparare:
Mai întâi, tăiați capul, coada și aripioarele peștelui, spalati-l foarte bine si taiati-l bucati cam de 3 cm grosime. Curățați ceapa și tăiați-o solzisori.
Dizovati sarea + piperul, uleiul, otetul in 250 ml de apa fierbinte si mai apoi lasati marinada sa se raceasca.
Puneti pestele intr-un borcan sau intr-o caserola cu capac si adaugati ceapa taiata solzisori. Peste acestea adaugati 2-3 frunze de dafin si marinada racita.
Lasati macroul la marinat timp de 1-2 ore la temperatura camerei iar mai apoi mutati-l la frigider pentru 5-6 ore sau peste noapte
Pofta buna!