Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri
- 4 gălbenușuri
- sare
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g miez de nucă
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 2 gălbenușuri
- 4 linguri zahăr
- 100 ml lapte
- 1 lingură făină albă
- 100 g unt
- 250 g mascarpone
- suc de lămâie
Alte ingrediente:
- 2-3 linguri miez de nucă
- 1-2 linguri nesquik
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile de ou. Adăugăm zahărul și mixăm bine. Într-un bol separat, amestecăm făina cu miezul de nucă și praful de copt.
2. În spuma de albușuri, adăugăm treptat gălbenușurile. Amestecăm bine și adăugăm compoziția de făină. Mixăm până obținem un aluat moale și omogen.
3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
4. Pentru cremă, batem 2 gălbenușuri cu zahăr. Adăugăm făina, laptele și amestecăm până la omogenizare. Punem compoziția pe foc și amestecăm până obținem o cremă fină și densă.
5. Luăm vasul de pe foc și adăugăm sucul de lămâie. Tapetăm blatul cu crema obținută și decorăm cu miez de nucă și nesquik.
Poftă bună!