publicitate

Gustoasă și aromată, dispare imediat de pe masă – Caserolă din cartofi cu cașcaval și usturoi – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 12 cartofi
  • 4 ouă
  • 4 căței de usturoi
  • 7 linguri maioneză
  • 200 g cașcaval
  • 2 linguri mărar
  • sare, piper

Mod de preparare:

publicitate
  1. 1. Pentru început, dăm cașcavalul prin răzătoare. Procedăm la fel și cu usturoiul.
  2. 2. Jumătate din cantitatea de cașcaval o amestecăm cu 2 ouă și 2 linguri de mărar. Păstrăm acest amestec pentru mai târziu.
  3. 3. Într-un bol, adăugăm cașcavalul rămas, 2 ouă, maioneza și usturoiul pregătit anterior. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Cartofii îi dăm prin răzătoarea mare, pe urmă îi adăugăm în amestecul de ou și maioneză. Condimentăm cu sare și piper.

5. Turnăm amestecul obținut într-o tavă de copt. Pe deasupra, compoziția pregătită anterior, de ou și mărar.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să aveți poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Plăcinte din cartofi și cașcaval pe tigaie

Atât de bune și atât de ușor de făcut încât ar fi păcat să nu păstrați rețeta în colecția personală de bunătăți culinare… Rețetă salvatoare atunci când nu știi ce să mai faci de mâncare…

Vă puteți juca după cum doriți cu ingredientele sau condimentele… Folosiți ce mănâncă ai voștri, ce le place mai mult…

Ingrediente

  • 4-5 cartofi medii
  • 2 linguri de făină
  • 2 ouă
  • sare și piper
  • usturoi (opțional)
  • câteva felii de cașcaval

Cum se prepară?

  1. Pentru început, se fierb cartofii în apă cu sare. Fierbeți până ce pot fi înțepați cu furculița. După ce ați fiert suficient cartofii, treceți-i sub jet de apă răce și curățați-i de coajă. Așteptăm puțin să se răcească, apoi îi dăm pe răzătoare, pe partea cu ochiuri mari.
  2. Puneți cartofii dați prin răzătoare într-un bol suficient de mare. Adăugați și ouăle, făina și condimentele dorite.
  3. Nu puneți prea multă făină dacă vă ddoriți un aluat ușor moale și lipicios.
  4. Folosiți o tigaie de aprox. 20 cm diametru. Adăugați o lingură de ulei și așteptați să se încingă.
  5. Puneți jumătate din compoziția cu cartofi în tigaie și întindeți-o uniform cu o lingură. Adăugați câteva felii de cașcaval pe toată suprafața foii și acoperiți cu cealaltă jumătate din compoziția de cartofi. Apăsați ușor la margini pentru a nu se lipi.
  6. Dați focul la mic, acoperiți tigaia cu un capac și coaceți plăcinta până când începe să se rumenească frumos.
  7. Verificați cu ajutorul unei spatule.
  8. Înclinați tigaia și lăsați plăcinta să cadă pe farfurie. Folosiți o farfurie suficient de mare și plată.
  9. În continuare, așezați tigaia deasupra plăcintei și cu o mișcare fermă și rapidă, răsturnați-o înapoi în tigaie.
  10. Coaceți până când se rumenește și pe cealaltă parte.

Savurați cu drag – Poftă bună!

publicitate