
Ingrediente:
- 1 pahar de făină (de 250 ml )
- 80 g de unt
- 2 linguri de zahăr
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 ou
Umplutura:
- 500 g de brânză de vaci
- 100 g de smântână
- 1/2 pahar de zahăr
- 3 gălbenușuri
- 1 lingură de griș
Sufleul:
- 3 albușuri
- 3 linguri de zahăr pudră
Metoda de preparare:
- Se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu, se taie untul rece, se adaugă ingredientele rămase și se frământă bine un aluat. Înfășurați-l într-o folie alimentară și puneți-l în frigider timp de 30-40 de minute.
- Pentru umplutură, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun în frigider, iar gălbenușurile se amestecă cu ingredientele rămase până la omogenizare.
- Scoatem aluatul din frigider și îl întindem într-o foaie subțire, pe care o așezăm într-o tavă de copt. Adăugați uniform compoziția de brânză. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți timp de 30 de minute. Este mai convenabil să coci într-o formă detașabilă.
- În acest timp, bateți albușurile cu zahărul pudră până obțineți o spumă tare. Scoateți prăjitura din cuptor, pe deasupra adăgați sufleul și coaceți încă 15 minute.