Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Desert

Cea mai bună prăjitură cu vanilie – Rețetă Furată de la un Restaurant din Suedia

Cea mai bună prăjitură cu vanilie – Rețetă Furată de la un Restaurant din Suedia

Ingrediente:

  • 120 g făină de grâu
  • 120 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • arahide

Ingrediente pentru sirop:

  • 100 g zahăr
  • 110 ml apă
  • coniac

Ingrediente pentru cremă:

  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 80 ml lapte
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 pachețel zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Pentru început, separați albușurile de gălbenușuri. În bolul cu gălbenușuri se adaugă zahăr granulat (60 grame). Bateți cu un mixer până când obțineți o cremă albă și pufoasă.

2. Se toarnă zahărul rămas (de asemenea, 60 de grame) în vasul cu albușuri, bateți cu ajutorul unui mixer până când obțineți o spumă albă. Combinați cele două creme și amestecați foarte bine.

3. Adăugați în compoziția rezultată, făina de grâu dată printr-o sită. În final, trebuie să obțineți un aluat moale și pufos. Turnăm într-o formă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt.

4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Gradul de coacere se verifică, ca de obicei: cu o scobitoare.

5. După ce s-a copt, lăsați-l în cuptor timp de 15 minute. Cu ajutorul unui cuțit, scoatem tarta din formă.

6. Între timp, pregătiți un sirop pentru tapetatea blatului. Se adaugă coniacul într-un vas cu zahărul granulat și se toarnă apă fierbinte. Se amestecă bine și se lasă la răcit.

7. Pregătiți crema: adăugați un ou într-un vas. Adăugați zahărul vanilat și bateți cu ajutorul unui mixer. Apoi se toarnă laptele și se amestecă bine.

8. Puneți amestecul la foc mic și amestecați energic până obțineți o cremă densă.

9. Decojiți arahidele și prăjiți-le într-o tigaie uscată timp de 10 minute, apoi se macină cu ajutorul unui blender. Blatul răcit se taie în două. Le tapetați cu sirop apoi adăugați un strat de cremă. La final tapetați cu crema rămasă și decorați cu arahide.

Poftă bună!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Batoane pufoase cu mar

Batoane pufoase și aromate, cu mere: un desert gata în 10 minute!

tiramisu reteta

Tiramisu – Prăjitură delicioasă, din pișcoturi. Iată cum o fac eu

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Chec cu branza si stafide

Chec cu brânză de vaci și stafide – moale și pufos

Tort cu ananas si piscoturi

Tort cu ananas și pișcoturi – fără coacere. Un desert care te va cuceri!

Placinte pufoase cu branza de vaci

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Share220Pin52
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă