Ingrediente:
- 120 g făină de grâu
- 120 g zahăr pudră
- 4 ouă
- arahide
Ingrediente pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 110 ml apă
- coniac
Ingrediente pentru cremă:
- 150 g unt
- 1 ou
- 80 ml lapte
- 120 g zahăr pudră
- 1 pachețel zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Pentru început, separați albușurile de gălbenușuri. În bolul cu gălbenușuri se adaugă zahăr granulat (60 grame). Bateți cu un mixer până când obțineți o cremă albă și pufoasă.
2. Se toarnă zahărul rămas (de asemenea, 60 de grame) în vasul cu albușuri, bateți cu ajutorul unui mixer până când obțineți o spumă albă. Combinați cele două creme și amestecați foarte bine.
3. Adăugați în compoziția rezultată, făina de grâu dată printr-o sită. În final, trebuie să obțineți un aluat moale și pufos. Turnăm într-o formă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu unt.
4. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Gradul de coacere se verifică, ca de obicei: cu o scobitoare.
5. După ce s-a copt, lăsați-l în cuptor timp de 15 minute. Cu ajutorul unui cuțit, scoatem tarta din formă.
6. Între timp, pregătiți un sirop pentru tapetatea blatului. Se adaugă coniacul într-un vas cu zahărul granulat și se toarnă apă fierbinte. Se amestecă bine și se lasă la răcit.
7. Pregătiți crema: adăugați un ou într-un vas. Adăugați zahărul vanilat și bateți cu ajutorul unui mixer. Apoi se toarnă laptele și se amestecă bine.
8. Puneți amestecul la foc mic și amestecați energic până obțineți o cremă densă.
9. Decojiți arahidele și prăjiți-le într-o tigaie uscată timp de 10 minute, apoi se macină cu ajutorul unui blender. Blatul răcit se taie în două. Le tapetați cu sirop apoi adăugați un strat de cremă. La final tapetați cu crema rămasă și decorați cu arahide.
Poftă bună!