publicitate

Pentru ca suntem in “febra conservelor” si fiecare gospodina cauta sa umple cat mai multe borcane cu roadele pamantului, m-am gandit sa va ofer o reteta de ketchup de casa… Nu este reteta originala si nici nu are gustul celui din magazin, dar e 100% natural, se face usor, repede, si e foarte gustos…

Ingrediente:

  • 3 kg rosii
  • 1 kg ardei rosu
  • 3 cepe
  • 1 ardei iute
  • 10-12 catei de usturoi
  • o legatura de frunze de telina cu tot cu tulpina
  • cateva ramuri de cimbru, 5-6 foi de dafin,
  • frunze de tarhon, cateva fire de busuioc
  • oregano, sare, piper, zahar
  • jumate de cana de otet

Mod de lucru:

Se aleg rosii frumoase, bine coapte. Se spala, se taie bucati si se curata de cotor. Se dau prin masina de macinat, cu separator ca pentru bulion. Ardeii se coc, se curata de pielite si de cotoare. Impreuna cu ceapa si usturoiul, se paseaza in blender pana se obtine o pasta foarte fina…

Pasta rezultata se pune in sucul de rosii, se adauga restul condimentelor si ierburilor si se pune la fiert…

publicitate

Se fierbe la foc mic, amestecand in permanenta, pana scade la jumatate, pana obtinem consistenta unei paste…

Se ia de pe foc, se scot ierburile si se potriveste de sare, piper, otet…

Se pune in borcane sau sticle cu gatul larg, sterilizate, si se inchid ermetic…

Sa il savurati cu pofta! Pofta mare!

Rețetă preluată cu acord expres, de la dna. Margareta Cismasiu

publicitate