publicitate

Prăjitură Lămaită , are crustă glazurată si un gust dulce acrisor. Este o prajitura perfecta pentru orice eveniment, inclusiv pentru sarbatori.

Ingrediente necesare

  • 300 g făină,
  • 150 g zahăr, un praf sare,
  • un pliculet praf de copt, 7 ouă,
  • 8 linguri mari de iaurt simplu,
  • 3 linguri ulei coaja de la două lămai netratate, 3 linguri zeamă de lămaie

Ingrediente crema:

  • 500 ml lapte, 4-5 linguri de zahar, 3 linguri de faina
  • 1 pachet de unt, coaja si zeama de la o lamaie
publicitate

Ingrediente pentru glazură

  • 150 g zahăr pudră vanilat,
  • 2-4 linguri zeamă de lămaie

Cum se prepara “Lamaița” pas cu pas:

Se preincalzeste cuptorul si se tapeteaza o tava de 24 cm cu foaie de copt. Intr-un bol metalic se pune faina, zaharul, sarea, praful de copt, iaurtul, zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie, galbenusurile batute in prealabil (bateti albusurile separat, spuma) si se mixeza 2-3 minute la viteza maxima.

Compozitia obtinuta se toarna in tava si se coace circa 20-25 de minute, pana devine rumena la suprafata si trece testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit in tava.

Blatul se taie pe orizontala, in 3 sau in 4 (depinde cat de mult va creste).

Mod de preparare crema:

  1. Untul trebuie batut spuma iar in alt vas se amesteca zaharul, faina, sucul si coaja de lamaie si se adauga treptat laptele rece – se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase.
  2. Crema cu zahar se pune la foc mic, se amesteca continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Cand este suficient de groasa, se pune in alt vas cu apa rece si se amesteca bine pana se raceste
  3. Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga peste untul batut, treptat. Se amesteca bine si se poate intre blaturi

Prepararea glazurii:  Intr-un bol metalic se adauga zeama de lamaie peste zaharul pudra putin cate putin, si se amesteca continuu. Cand glazura devine  consistenta si totusi putin mai lichida decat mierea este gata.

Se glazureaza prajitura si apoi se tine la rece pentru 10-15 de minute apoi se poate servi. Glazura va fi turnata in strat mai dens si mai  gros pentru a avea o culoare alb-opac.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

 

publicitate