Cosuletele de cartofi cu piept de pui si cascaval pot fi servite atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Sunt delicioase si usor de facut. Incearca-le chiar astazi si surprinde-ti familia. Toti vor manca cu pofta!
Ingrediente necesare:
- 700 gr piept de pui
- 100 ml apa, 8 cartofi, un varf de sare, piper negru macinat
- 100-200 gr cascaval
- 200 gr maioneza, 3 catei de usturoi
- Ceapa verde pentru decor
Cum se prepara cosuletele de cartofi cu piept de pui si cascaval:
Spalam pieptul de pui si-l uscam, apoi il taiem in cubulete mici. Incalzim o tigaie, turnam apa in ea si asteptam sa fiarba.
Adaugam maioneza si amestecam pana cand maioneza se dizolva complet in apa. Adaugam bucatile de piept de pui, sare si piperul negru macinat. Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim sau ii taiem in felii subtiri.
Adaugam usturoiul in vasul cu pui. Gatim puiul timp de 20 de minute.
Curatam cartofii si-i dam pe o razatoare cu ochiuri mici. Ungem o tava de briose cu ulei de floarea soarelui si asezam cartofii razuiti pe fund. Asezam pieptul de pui gatit (dupa ce il strecuram) deasupra si bagam tava in cuptorul preincalzit la 240 grade timp de 20-25 de minute.
Dam cascavalul pe razatoare. Ceapa verde o clatim si o taiem marunt. Amestecam cascavalul cu ceapa verde. Presaram cosuletele de cartofi cu branza si ceapa si le mai coacem inca 5-10 minute.
Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le punem pe un platou. Le servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!