carne de porc la cuptor
publicitate

Sunt sigura ca aceasta reteta simpla si usoara va fi pe placul tau si al intregii familii. Carnea de porc cu sos de smantana si cascaval, gatita la cuptor are un gust nemaipomenit. Se poate servi cu cartofi sau orez.

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne de porc
  • 3 linguri sos de rosii
  • 2 linguri smantana, 2 linguri maioneza
  • 1 lingura mustar, 5 catei de usturoi
  • 150 gr cascaval, sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust)

Mod de preparare:

publicitate

Spălam bine carnea, o uscam si o taiem in felii. Presaram sare si piper negru macinat pe ambele parti ale feliilor de carne. Punem feliile de carne intr-un vas de copt.

Amestecam sosul de rosii cu smantana, maioneza si mustarul. Curatam cateii de usturoi, ii zdrobim si ii adaugam in sos. Intindem sosul de rosii cu smantana, maioneza, mustar si usturoi pe feliile de carne.

Dam cascavalul pe razatoare. Presaram cascavalul peste feliile de carne de porc unse cu sos. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem carnea timp de aproximativ 30 de minute.

Carnea se poate coace mai repede sau mai greu in functie de cat de groase sunt feliile. Daca sunt prea groase, ar trebui sa le lasi la cuptor mai mult timp.

Dupa ce carnea s-a copt bine, o scoatem din cuptor. O putem servi cu o portie de cartofi sau orez. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Daca ti-a placut aceasta reteta, iti recomand sa o impartasesti si cu prietenii tai. Poate vor dori si ei sa o incerce.

publicitate