Conform cercetărilor efectuate, starea de sănătate generală a corpului uman este direct influențată de sănătatea ficatului nostru. De aceea, detoxificarea ficatului este extrem de importantă.
Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercițiilor fizice, poluarea mediului înconjurător și consumul excesiv de alcool.
Vă prezentăm mai jos o rețetă prin care vă puteți prepara o băutură care vă va ajuta să vă detoxificați ficatul.
Ingrediente
- 6 frunze de varză
- o jumătate de lămâie (fără coajă)
- 2 mere roșii (spălate și curățate)
- un sfert de rădăcină de ghimbir (de mărime mică)
- o sfeclă roșie (spălată și curățată)
- 3 morcovi (spălați și curățați)
Cum se prepară?
Amestecați toate ingredientele folosind un storcător de fructe. Sucul obținut se servește cu gheață.
Beneficii asupra sănătății
- varza elimină toxinele din sânge și neutralizează metale toxice, pesticide și chimicale.
- lămâia este foarte bogată în vitamina C care sintetizează toxinele transformându-le în substanțe ce pot fi ușor absorbite de apă.
- mărul ajută la detoxificarea canalului digestiv.
- ghimbirul este foarte util în tratarea afecțiunilor digestive ca balonarea, constipația și flatulența.
- sfecla și morcovii sunt foarte bogate în betacaroten (vitamina A) și îmbunătățesc funcționarea ficatului.
Lămâia nu este doar un fruct ce dă un gust aparte mâncării sau băuturilor în care este adăugată. Aceasta aduce o serie de beneficii organismului. Nutriţioniştii spun că are un conţinut ridicat de antioxidanţi, acid citric, vitamina C, vitamina A, cupru, potasiu, magneziu şi vitamina K, scrie site-ul popsugar.com.au.
Având în vedere multitudinea de nutrienţi pe care îi concţine o singură lămâie, mai jos puteţi citi o serie de beneficii pe care acest fruct le are asupra organismului.
- Scade riscul de apariţie a calculilor renali. Lămâile conţin o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Doi litri de limonadă zilnic, preparată cu suc proaspăt de lămâie – cât mai puţin zahăr posibil – sunt la fel de eficienţi precum medicamentele tip citrat, spun medicii.
- Ameliorează durerile în gât. Amestecând o lămâie tăiată cubuleţe cu câteva linguri de miere obţinem un remediu natural împotriva durerilor de gât.
- Ajută la scăderea în greutate. Concluzia vine din partea studiilor recente, ale căror rezultate arată că acest fruct conţine pectină, o fibră solubilă ce ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă lungă de timp.
- Protejează împotriva cancerului de sân. Limonena este o altă substanţă chimică localizată în coaja de lămâie şi în membrane de culoare albă de sub ea. Experimentele au arătat că această substanţă are o semnificativă acţiune antitumorală. Cercetătorii studiază în prezent limonena pentru potenţialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special celui mamar.
- Scade febra. Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.
- Echilibrează pH-ul. Lămâia este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.