Acest chec cu cacao, vanilie si seminte de mac ar trebui sa fie nelipsit de la evenimentele importante. Se prepara usor si are un gust delicios. Iti recomand sa incerci chiar acum reteta de mai jos.
Ingrediente:
- 2 cani faina de grau + inca 1 lingura, 250 gr unt
- 5 oua mari, 1 cana zahar, 1.5 lingurite praf de copt
- 1 lingura zahar vanilat, 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita ulei, 1 lingura cacao
- 1/2 cana seminte de mac
Ingrediente pentru glazura:
- 5 linguri zahar pudra
- 1 lingura apa clocotita
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat pentru a obtine o crema pufoasa. Adaugam treptat galbenusurile de ou, uleiul de floarea soarelui si otetul.
Cernem faina cu praful de copt si o adaugam in crema de unt. Batem albusurile de ou pana obtinem o spuma rigida. Adaugam spuma de albusuri in bolul cu unt si faina. Amestecam bine pentru a se combina ingredientele si a se forma aluatul.
Impartim aluatul in 3 parti egale. Intr-o parte adaugam cacao, in cealalta parte de aluat adaugam seminte de mac, iar in aluatul ramas adaguam 1 lingura de faina.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau o ungem cu unt si o presaram cu pesmet. Punem aluatul alb pe fundul tavii, adaugam apoi aluatul de cacao si aluatul cu seminte de mac.
Coacem aluatul timp de aproximativ 50-60 de minute la o temperatura de aproximativ 180 grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca aluatul este copt.
Dupa ce checul s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi pregateim glazura. Amestecam zaharul pudra cu apa clocotita si sucul de lamaie. Turnam glazura obtinuta peste chec. Pofta buna si spor la gatit!