Ingrediente
- 1300 ml apă caldă
- 200 g griș
- 2 lingurițe zahăr
- 1 linguriță drojdie uscată
- 600 g făină
- 4 gălbenușuri de ou
- 2 lingurițe ulei
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele uscate. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Treptat, adăugăm uleiul și gălbenușurile. Amestecăm foarte bine, pe urmă adăugăm apa caldă puțin câte puțin. Mixăm până obținem un aluat moale, fin și omogen.
3. Acoperim vasul cu un capac și lăsăm aluatul într-un loc cald timp de 90 de minute.
4. Coacem clătitele într-o tigaie încinsă, fără ulei.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Gătim la foc mediu și coacem doar pe o singură parte.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!