Ingrediente (pentru 70 de bucăți)
- 200 ml lapte condensat
- 200 g unt, 200 g fulgi de cocos
- 1 cană migdale si 2 plicuri zahăr vanilat
Cum se prepară?
Zdrobește cu o furculiță untul adus la temperatura camerei, apoi amestecă cu laptele condensat și adaugă vanilia și jumătate din cantitatea de fulgi de cocos.
Amestecă bine până obții o compoziție cremoasă, apoi pune-o la frigider pentru o zi. A doua zi scoate-o din frigider și formează biluțe din ea, luând cu o lingură din cremă și cu ajutorul unui cuțit luând crema de pe lingură, formând astfel biluțele.
În mijlocul fiecărei biluțe pune câte o migdală. Tăvălește biluțele Raffaello astfel formate prin nuca de cocos rămasă (100 g) și pune-le pe un platou, apoi bagă-le la frigider.
Bomboanele Raffaello se servesc reci, deoarece la temperatura camerei se topesc.
Poftă bună!
Vezi și… Negresă cu mascarpone și ciocolată
Ingrediente pentru blat
- 150 g făină, 250 g unt, 200 g zahăr
- 50 g cacao, 150 g mascarpone si 3 ouă
- 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru cremă
- 100 g zahăr pudră
- 350 g mascarpone
- 100 ml frișcă lichidă si 1 plic de gelatină
Ingrediente pentru glazură
- 200 g ciocolată (min. 55% cacao)
- 100 ml frișcă lichidă si 50 g unt
Cum se prepară blatul?
Ingrediente (pentru 70 de bucăți)
- 200 ml lapte condensat, 200 g unt si 200 g fulgi de cocos
- 1 cană migdale si 2 plicuri zahăr vanilat
Cum se prepară?
Zdrobește cu o furculiță untul adus la temperatura camerei, apoi amestecă cu laptele condensat și adaugă vanilia și jumătate din cantitatea de fulgi de cocos.
Amestecă bine până obții o compoziție cremoasă, apoi pune-o la frigider pentru o zi. A doua zi scoate-o din frigider și formează biluțe din ea, luând cu o lingură din cremă și cu ajutorul unui cuțit luând crema de pe lingură, formând astfel biluțele.
În mijlocul fiecărei biluțe pune câte o migdală. Tăvălește biluțele Raffaello astfel formate prin nuca de cocos rămasă (100 g) și pune-le pe un platou, apoi bagă-le la frigider.
Bomboanele Raffaello se servesc reci, deoarece la temperatura camerei se topesc.
Poftă bună!
Vezi și… Negresă cu mascarpone și ciocolată
Ingrediente pentru blat
- 150 g făină, 250 g unt, 200 g zahăr
- 50 g cacao, 150 g mascarpone si 3 ouă
- 1 linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru cremă
- 100 g zahăr pudră, 350 g mascarpone
- 100 ml frișcă lichidă, 1 plic de gelatină
Ingrediente pentru glazură
- 200 g ciocolată (min. 55% cacao)
- 100 ml frișcă lichidă, 50 g unt
Cum se prepară blatul?
Pentru început vei pregăti blatul. Topește untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugă în untul topit (și ușor răcit – trebuie să nu fie fierbinte) zahărul și cacaua și amestecă bine. Încorporează apoi 150 g mascarpone, cele 3 ouă (pe rând), vanilia și la final făina.
Încinge cuptorul la 180 grade și coace negresa cam 40 de minute, până ce trece testul scobitorii.
Lasă prăjitura să se răcească aproximativ o oră înainte să pui crema.
Cum se prepară crema?
Pentru cremă, bate 100 ml frișcă lichidă, adaugă apoi cele 350 de grame de mascarpone și zahărul pudră.
Prepară gelatina cu 50 ml apă (respectă instrucțiunile de pe pachet) și încorporeaz-o în crema de mascarpone.
Toarnă crema peste prăjitura rece și nivelează. Mai dă la frigider o oră-două, până se încheagă crema.
Cum se prepară glazura?
Rupe ciocolata în bucățele, apoi pune-le într-un castron. Într-un ibric pune untul împreună cu 100 ml frișcă lichidă pe foc mic.
Când începe să fiarbă, ia de pe aragaz și varsă peste bucățile de ciocolată. Lasă să stea cam 5 minute, timp în care se topește ciocolata. Amestecă bine cu o lingură, apoi până obții o cremă fină de ciocolată.
Toarnă glazura de ciocolată ușor călduță peste crema de mascarpone și netezește suprafața. Dă la rece minimum 3-4 ore sau peste noapte înainte de a servi.
Ține prăjitura la frigider, pentru că altfel se înmoaie crema sau se topește ciocolata.
Să o savurați cu drag!