0

PRAJITURA O NOAPTE LA VENETIA

O prajitura delicioasa si super usor de facut,mai jos va las reteta poate doriti sa o faceti si voi.

Pentru blatul cu cocos

 

  • 6 albusuri
    6 linguri zahar
    80 gr cocos
    5 linguri faina

Pentru blatul de cacao:

-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
-1/2 lingurita praf copt
-esenta rom.

Crema:

-12 galbenusuri
-200 gr zahar
-1 litru lapte
-80 gr amidon de porumb
-2 linguri esenta de vanilie.

Sirop:
-250 ml apa
-2-3 linguri de zahar
-esenta de rom.(toate ingredientele se pun la foc pana se dizolva zaharul).Cu acest sirop insiropati blatul.

Glazura de ciocolata:

-150 gr ciocolata
-50 gr unt
-7 linguri lapte.Puneti toate ingredientele pe baie de abur pana se topesc in totalitate.

Mod de preparare blat:

Mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea.

Adaugam faina si cocosul si amestecam pana la omogenizare.

Intindeti compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 2535) si lasam tava deoparte.

Mixam spuma albusurile. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea.

Adaugam galbenusurile unul cate unul, le incorporam, apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.

Omogenizam si intindem in tava peste blatul cu cocos.

Coacem la 150 grade circa 25 de minute,(tava de 35/25).

Mod de preparare crema:

Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece.

Puneti laptele la fiert impreuna cu esenta de vanilie.

Amestecati galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.

Adaugati amidonul dizolvat peste oua,

Puneti laptele cald peste galbenusuri in fir subtire si amestecati neincetat.

Puneti compozitia la foc mic pana se ingroasa,dupa care o lasati sa se raceasca putin si o turnati peste blatu rece si insiropat.

Turnati glazura rece peste crema de vanile rece,decorati dupa propriul gust.

Dati prajitura la frigider peste noapte,pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune si spor la treaba ,cu drag Anyta Kerekes :* :*

Fotografia postată de Anyta Cooking.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.