Fac clătite din aluat cu brânză pentru micul dejun sau pur si simplu pentru un desert gustos servit alaturi de familia mea. Clătitele făcute după această rețetă sunt întotdeauna elastice, subțiri și foarte fragede. Sunt minunate cu lapte condensat (eu folosesc indulcit si fiert) insa pot fi umplute si cu branza dulce, ciocolata sau diverse tipuri de dulceața/gem.
Ingrediente:
- Brânză de vaci 300 g
- Ouă 3 buc
- Sare ½ linguriță
- Zahăr 80 g
- Extract de vanilie 1 linguriță
- Făină 220 g
- Lapte cald 700 ml
- Ulei 30 g
- Lapte condensat fiert 150 g
Preparare:
Într-un bol pun ouă, zahăr, sare și extract de vanilie impreuna cu brânza. Mixez toată compozitia cu un blender până devine omogenă.
Cern toată făina și amestec aluatul cu un tel. Torn treptat laptele cald și amestec. Am încălzit laptele si nu l-am infierbantat, recomand să folosiți lapte cald pentru ca aluatul să devină mai elastic.
Aluatul trebuie să fie destul de lichid. Acopăr bolul cu folie alimentară și las aluatul să se odihnească timp de 15-20 de minute.
După ce aluatul s-a odihnit, torn ulei de floarea soarelui și amestec.
Prăjesc clătitele într-o tigaie cu diametrul de 20 de centimetri. Prima dată ung tigaia cu ulei, o încălzesc, torn aluatul și prăjesc clătitele pe ambele părți până devin aurii. Aproximativ 10-15 secunde pe fiecare parte.
Tai clătitele în jumătate. Le ung cu lapte condensat și le rulez în tuburi mici. Le așez pe o farfurie și clătitele delicioase sunt gata! Cum spuneam si mai sus, pot fi servite cu orice tip de umplutura pentru ca sunt absolut geniale, gustoase si satioase.
Va doresc pofta buna alaturi de cei dragi!