Aveți nevoie de:
Pentru aluat:
- 370-400g făină
- 250 ml lapte
- 60 g unt
- 1 lingură ulei
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă drojdie uscată
Pentru umplutură:
- 500 g caşcaval
- 2 linguri smântână
Mod de pregătire:
- Turnăm într-o oală mică 250 ml lapte și punem la fiert.
- Adăugăm în lapte 60 g unt.
- Amestecăm să se topească tot untul.
- Într-un bol adânc, cernem jumătate din cantitatea de făină.
- Adăugăm o linguriţă sare, o linguriţă zahăr, o linguriţă drojdie uscată şi turnăm laptele.
- Amestecăm bine. Adăugăm o lingură de ulei.
- Adăugăm făina rămasă.
- Aluatul trebuie să fie moale şi să nu se lipească de mâini.
- Lăsăm aluatul într-un bol, pentru o oră, la cald.
Pregătim umplutura.
- Dăm 500 g de caşcaval prin răzătoarea mare.
- Pastrăm 4 linguri de caşcaval ras pentru decor.
- Adăugăm în caşcaval 2 linguri de smântână.
- Împărţim umplutura în 4 părţi egale, şi formăm din ele biluţe.
- După o oră, transferăm aluatul pe masa de lucru şi îl frământăm un pic.
- Împărţim aluatul în 4 părţi egale şi formăm din fiecare biluţe.
- Întindem o biluţă de aluat într-o turtă subţire.
- Așezăm caşcavalul în interior şi formăm o punguţă.
- Tăiem codiţa formată şi întindem într-o turtă cu diametrul 16 cm.
- Punem turtele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Tapetăm cu un ou bătut.
- Pe deasupra, adăugăm caşcaval.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura 220 grade, timp de 15-20 minute.
Să o savurați cu plăcere
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă