Acasă Sănătate Beneficiile usturoiului – Antibioticul natural cu efecte extraordinare pentru sănătate

Beneficiile usturoiului – Antibioticul natural cu efecte extraordinare pentru sănătate

0
Beneficiile usturoiului – Antibioticul natural cu efecte extraordinare pentru sănătate

Usturoiul este utilizat ca ingredient alimentar, dar si ca medicament pentru diferite boli. In acest articol vom analiza beneficile pentru sanatate ale usturoiului.

Beneficii

Mai jos sunt exemple ale unor studii stiintifice publicate in reviste academice care au analizat beneficiile terapeutice ale usturoiului.

Cancer pulmonar

Oamenii care au consumat usturoi crud de cel putin 2 ori pe saptamana in perioada de studiu de 7 ani, au avut un risc cu 44% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Cercetatorii care au publicat studiul au intervievat 1424 pacienti cu cancer pulmonar si 4543 persoane sanatoase. Acestora li s-au adresat intrebari despre dieta si stilul de viata. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca usturoiul poate reduce riscul de cancer pulmonar.

Cancer cerebral

Compusii organosulfurici gasiti in usturoi au fost identificati ca fiind eficienti in distrugerea celulelor din glioblastom, un tip de tumora cerebrala mortala.

Osteoartrita soldului

Femeile ale caror diete erau bogate in legume din familia Allium aveau un risc mai scazut de a face osteoartrita, au raportat oamenii de stiinta care au condus un studiu. Autorii studiului au declarat ca rezultatele lor nu au evidentiat doar impactul posibil al dietei in osteoartrita ci au demonstrat si ca utilizarea compusilor din usturoi poate ajuta la tratarea acestei afectiuni.

Antibiotic puternic

Sulfura de dialil, un compus din usturoi este de 100 de ori mai eficient decat doua antibiotice populare in combaterea bacteriei Campylobacter, potrivit unui studiu. Bacteria Campylobacter este una dintre cele mai frecvente cauze ale infectiilor intestinale.

Protejeaza inima

Trisulfura de dialil, un compus al uleiului de usturoi, ajuta la protejarea inimii in timpul operatiilor cardiace si dupa un atac de cord, au descoperit cercetatorii. De asemenea, acestia cred ca trisulfura de dialil poate fi utila ca tratament pentru insuficienta cardiaca.

Colesterol ridicat si hipertensiune arteriala

Cercetatorii au investigat efectele suplimentelor cu extract de usturoi pe profilul lipidelor din sange ale pacientilor cu nivel ridicat de colesterol. Studiul a fost efectuat pe 23 de voluntari cu nivel ridicat de colesterol; 13 dintre ei sufereau si de hipertensiune arteriala.

La sfarsitul a 4 luni de studiu, timp in care voluntarii au consumat suplimente cu extract de usturoi, cercetatorii au concluzionat ca suplimentele cu extract de usturoi reduc nivelul colesterolului si presiunea sangelui la pacientii cu hipertensiune.

Leziuni hepatice induse de alcool

Lesiunile hepatice induse de alcool sunt cauzate de consumul excesiv de bauturi alcoolice pe termen lung. Oamenii de stiinta au vrut sa stabileasca daca disulfura de dialil, un compus organosulfuric derivat din usturoi, poate avea efecte protectoare impotriva stresului oxidativ indus de etanol. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca disulfura de dialil ar putea proteja imptriva leziunilor hepatice induse de etanol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.