Ingrediente (am folosit o tigaie rotundă 20cm)
- 10 g praf de cacao + 30 ml apă fierbinte
- 5 gălbenușuri de ou
- 60 g ulei
- 80 ml de lapte
- 75g faina pentru toate scopurile
- 5 albușuri de ou
- ¼ linguriță de bicarbonat
- 75g zahăr
Cum se prepara:
1. Separati 5 gălbenușuri de ou, adăugați ulei, lapte si amestecați bine. Adaugati treptat făina și amestecați până când obtineti o compozitie omogena.
2. Adăugați cacao și apă caldă, apoi, din nou, amestecați bine
3. Bateti cele 5 albusuri de ou până când obtineti o spum, apoi adaugati zahăr si bateti din nou.
4. Dați albi în făină de gălbenuș, amestecați până când sunt încorporate
5. Împărțiți (4) în 2 părți. Adăugați (2) într-o singură parte
6. Se toarnă 4 linguri de aluat simplu în centrul tăvei, apoi se adaugă 4 linguri de aluat de cacao pe partea de sus. Repetați până când se utilizează toate tipurile de aluat.
7. Preincalziti in 50 de minute 7. Folositi o tavă mare de coacere.
8. Se răcește timp de 5 minute, apoi cu capul în jos și scoateți tortul.