Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 2 linguri cacao
- sare
- 3 linguri apă
Ingrediente pentru sirop:
- 3 linguri zahăr
- 200 ml apă
- esenta de rom (optional)
Ingrediente crema 1:
- 1 ou
- 5 linguri zahăr
- 3 lingurițe ness
- 400 ml frișcă
- 50 gr unt
Ingrediente pentru crema 2:
- 300 ml frișcă
- 2 lingurițe cappuccino (pudra)
Ingrediente pentru ornat:
- 100 g ciocolată pentru ornat
- 150 ml frisca
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, pudra de cacao și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 30 de minute.
2. Pentru cremă, batem oul spumă. Adăugăm zahărul, nessul, iar la final, untul. Amestecăm bine și punem compoziția la încălzit pe foc mic. După ce am obținut o cremă densă și omogenă, luăm vasul de pe foc. Lasam la racit, batem bine cele 400 ml de frisca si incorporam cremele.
3. Crema 2 – batem bine frisca cu cele 2 lingurite de cappuccino pudra – folositi crema cu 35% grasime sau 38% grasime pentru ca este mult mai stabila la final
4. După ce s-a răcit, însiropăm blatul pe urmă îl tapetăm cu crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm un strat de frișcă (pentru decor) iar la final decorăm cu ciocolată cu lapte sau amaruie. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!