Lista de ingrediente pentru această rețetă pare puțin ciudată… asta deoarece nu avem ouă și nici praf de copt sau bicarbonat de sodiu… Totuși, rezultatul este magnific! Foarte uşor de preparat şi un gust nemaipomenit… Efectiv se topesc în gură!
Dacă aveți copii în casă, de un lucru puteți fi sigur… aceste prăjituri nu vor rezista prea mult pe masă…
Ingrediente necesare:
- 250 g unt
- 1 plic zahăr pudră
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 4 linguri amidon
- 300 g făină
- 10 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Într-un bol adânc, amestecăm cu ajutorul unui mixer, untul cu jumătate de plic de zahăr pudră, uleiul și zahărul vanilat.
2. Adăugăm 100 de grame de făină și amestecăm foarte bine.
3. Adăugăm încă 100 de grame de făină și frământăm până obținem un aluat moale.
4. Așezăm aluatul pe masa de lucru, adăugăm restul de făină și tăiem aluatul în 3 bucăți egale. Întindem fiecare parte într-o foaie subțire, apoi formăm o ruladă.
5. Tăiem ruladele în inele subțiri și le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
6. Se coc la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.
7. Dupa ce s-au răcit, adugăm și restul de zahăr pudră…
Serviți cu drag, alături de prieteni și familie – Poftă bună!
Prăjitura copilăriei mele, fără termen de comparație – Nu se lipsește de la nici o sărbătoare
Prăjitura copilăriei mele, fără termen de comparație – Nu se lipsește de la nici o sărbătoare – Nouă ne place atât de mult încât nu lipsește niciodată de la nici o ocazie…
Pentru a încerca și voi această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 1 linguriță vanilie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 500 g făină
- 200 g gem
Mod de preparare:
1. Într-un vas, topim 200 g de unt. Adăugăm ouăle, zahărul și vanilia.
2. Cernem făina și o amestecăm cu bicarbonatul de sodiu. Adăugăm treptat amestecul de unt peste făină și bicarbonat. Frământăm până când obținem un aluat moale și omogen.
3. Împărțim aluatul în două părți, una mai mare decât cealaltă. Bucata de aluat mai mică o învelim într-o folie alimentară și o punem la congelator timp de 60 de minute.
4. Întindem aluatul rămas într-o foaie subțire și îl așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, ungem cu gemul preferat.
5. Scoatem bucățica de aluat din congelator și o dăm prin răzătoare. Adăugăm uniform pe deasupra aluatului…
6. Se coace la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.
Poftă bună!