
Dacă vrei să prepari rapid un desert delicios, încearcă rețeta noastră de lapte de pasăre. Acest desert se face în doar câteva minute și este foarte gustos. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 4 albușuri, 14 linguri zahăr
- 1 litru lapte, 4 gălbenușuri
- 1 lingură amidon
- Ciocolată albă (pentru decor)
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert, într-o cratiță. În timp ce laptele fierbe, batem albușurile până obținem o spumă groasă, apoi adăugăm treptat 4 linguri de zahăr. Când întoarcem vasul invers, spuma de albușuri nu trebuie să cadă.Adăugăm spuma de albușuri în cratița cu lapte și reducem focul. Gătim spuma de albușuri timp de aproximativ 3-4 minute. După 1-2 minute, o întoarcem de pe o parte pe alta.
Scoatem spuma de albușuri din cratiță și o punem într-un castron sau bol.
Batem gălbenușurile cu zahărul rămas, apoi adăugăm amidonul și amestecăm bine. Turnăm peste gălbenușuri o cantitate mică de lapte și amestecăm.Punem spuma de gălbenușuri în cratița cu lapte și o fierbem la foc mediu. Turnăm crema de gălbenușuri peste albușuri.
Lăsăm desertul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl putem pune la frigider.
Înainte de servire, putem rade ciocolată albă deasupra. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!Acest desert este foarte ușor de pregătit și are un gust incredibil de bun. Este desertul pe care îl mâncam frecvent în copilărie, poate de asta îmi place atât de mult. Încearcă și tu rețeta noastră și surprinde-ți familia cu un desert deosebit.