Plăcintă gustoasă cu brânză de vaci și cașcaval – O rețetă simplă, dar foarte apreciată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 250 ml apă
- 200 g unt
- 1 ou
- sare
- 1 linguriță zahăr
- 800 g făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 300 g cașcaval
- 1 ou
- 50 g unt
- verdeață
Mod de preparare:
1. Pentru început, topim untul pe baie de aburi.
2. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm untul pregătit anterior, sarea, zahărul și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Treptat, adăugăm făina și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Pentru umplutură, amestecăm cașcavalul dat prin răzătoare cu brânza de vaci. Adăugăm verdeața, oul, sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.
5. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire, pe care o așezăm într-o tavă de copt tapetată cu unt. Pe deasupra, adăugăm uniform umplutura pregătită anterior. La final, acoperim cu a 2-a foaie, obținută din aluatul rămas. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 25 de minute.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Plăcintă cu brânză delicată și stafide
Ingrediente pentru aluat:
- 200 gr de margarină moale
- 350 gr de făină cernută
- 80 gr de zahăr granulat
- 3 gălbenușuri de ou
- 1 vârf de sare
Pentru umplutură:
- 500 gr de brânză de vaci
- 3 albușuri de ou
- 200 gr de zahăr granulat
- 100 gr de stafide (înmuiate în apă fierbinte)
- 1 lingură de smântână
- 1 vârf de zahăr vanilinat
Mod de preparare:
1. Într-un bol, amestecați 200 de grame de margarină, 80 de grame de zahăr, 3 gălbenușuri de ou, bateți bine până când zahărul este complet dizolvat.
2. Se adaugă în porții mici 350 de grame de făină, sare, se amestecă bine până când se obține o masă omogenă.
3. Separați o treime de aluat, iar restul îl întindeți într-o foaie subțire.
4. Acoperiți tava pentru coacere cu hârtie de copt și așezați foaia de aluat.
5. Într-un bol, amestecați 500 de grame de brânză de vaci, 200 de grame de zahăr, amestecați bine, adăugați 100 de grame de stafide, vanilie (puteți folosi zahărul vanilinat) și se amestecă bine.
6. Într-un bol separat, amestecați 3 albușuri cu un blender până când se formează o spumă densă, se adaugă la compoziția de brânză și se amestecă. Turnați umplutura obținută peste foaia de aluat.
7. Întindeți restul de aluat într-un strat subțire, tăiați-l cu un cuțit în fâșii subțiri de 1 cm lățime, pe urmă le adaugați peste umplutura pregătită anterior. Tapetați cu o lingură de smântână.
8. Se încălzește cuptorul la temperatrua de 200 de grade, se coace plăcinta timp de 40 de minute.
Poftă bună!