Iți place crema de ciocolată a prăjiturilor, dar nu știi cum se prepara? Afla ca o poti gati chiar la tine acasa, cu ingrediente ce se gasesc in orice bucatarie. Foarte gustoasa si usor de facut, aceasta crema de ciocolata poate fi pregatita chiar de mainile tale.
Ingrediente necesare pentru prepararea cremei de ciocolata:
- 150 grame de zahar, 50 grame de faina cernuta
- 100 grame praf de cacao, 500 ml lapte proaspat
- 5 galbenusuri
- 2 fiole esenta de vanilie, 60 grame de unt
Vezi aici cum se prepara crema de ciocolata:
Folosim o craticioara in care punem esenta de vanilie si ¾ din cantitatea de lapte si o dam la foc mediu pana cand laptele incepe sa dea in clocot. In tot acest timp amestecam usor. Dupa ce laptele a fiert luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Intre timp, vom pune intr-un bol zaharul, galbenusurile si untul si le vom bate cu mixerul la viteza medie-mare cca 5 minute pana obtinem o crema omogena. Treptat adaugam jumatate din laptele fiert care intre timp s-a racit si continuam sa mixam. Adaugam apoi faina treptat amestecand continuu pana cand compozitia se va omogeniza. Punem si pudra de cacao pe care trebuie sa o incorporam foarte bine, amestecand.
Crema astfel obtinuta se toarna peste laptele ramas in oala. Dam focul la mediu-mic si amestecam continuu pana va incepe sa fiarba. Cand a inceput sa dea in clocot dam focul la mic, adaugam restul de lapte ramas nefiert si amestecam pana cand aceste se incorporeaza in totalitate si il luam de pe foc. Il turnam intr-un vas de sticla dupa care il lasam sa se raceasca.
Crema poate fi pastrata pana la 5 zile daca o acoperim cu o folie de plastic care sa atinga crema, deoarece nu este recomandat sa fie aer in vas si se pune la frigider.
Pofta buna!