Un mic dejun ușor și sănătos din dovlecei! Clătite foarte gustoase din dovlecei cu usturoi uscat. Pregătim clătite de dovlecei cu griș. O rețetă rapidă și foarte simplă!
Aceste clătite delicioase din dovlecei, combinate cu usturoi uscat și griș, sunt ideale pentru o masă rapidă, dar hrănitoare.
Urmărește această rețetă simplă și vei obține clătite crocante la exterior și fragede la interior, perfecte pentru orice ocazie!
Ingrediente:
- dovlecel: 3 bucăți
- ouă: 2 bucăți
- griș: 4 linguri
- usturoi uscat: 1 linguriță
- sare: 1 linguriță
- ulei de floarea-soarelui: 2 linguri
Mod de preparare:
Dovleceii tineri nu trebuie curățați de coajă și semințe. Îi dăm pe răzătoarea mare.
Presar dovlecelul ras cu sare și îl las timp de 10-15 minute pentru a elibera sucul, deoarece nu avem nevoie de lichidul în exces.
Stoarceți tot lichidul în exces din masa de dovlecei cu mâinile. Puteți face acest lucru în orice mod care vă este convenabil.
Bat două ouă în vasul cu masa de dovlecei și amestec foarte bine.
Adaug o linguriță de usturoi uscat măcinat.
Apoi adaug grișul. Puteți pune 3 sau 4 linguri, în funcție de consistența aluatului. Dacă aluatul este prea lichid, va fi nevoie de puțin mai mult griș, dar nu mai mult de 4 linguri. Puteți aștepta ca grișul să se umfle sau puteți prăji dovleceii imediat. Rezultatul este excelent în ambele cazuri.
Turnăm puțin ulei vegetal într-o tigaie bine încinsă. Punem aluatul de dovlecei. Încerc să fac toate clătitele aproximativ la fel. Le prăjim la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc.
Pentru a elimina excesul de ulei, pun întotdeauna clătitele pe un șervețel.
Poftă bună tuturor!