Ingrediente:
- 1 kg conopidă
- 1 morcov
- 2 ardei grași
- 1 litru de apă
- 2 linguri sare
- 3 linguri zahăr
- 5 linguri ulei
- 5 linguri oțet
- 2 foi de dafin
- 5-7 boabe de piper
- 5-7 căței de usturoi
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem conopida bucățele mari.
2. Tăiem ardeii fâșii.
3. Procedăm la fel și cu morcovul.
4. Într-un vas cu apă, fierbem conopida timp de 1-2 minute.
5. Strecurăm conopida și lăsăm la răcit.
6. În apa rămasă, adăugăm sarea, zahărul, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper și amestecăm bine. Fierbem, pe foc mic, 5 minute. Adăugăm oțetul și uleiul.
7. Repartizăm în forme conopida, ardeiul și morcovul.
8. Pe deasupra, turnăm marinada pregătită anterior. Lăsăm 24 de ore, la frigider.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă